Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΕΘΑ

"Ο Στρατηγός Κωσταράκος ενεργοποίησε τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης"

09.04.2016 | 08:33
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
info@onalert.gr

Είδαμε τη φωτογραφία του Στρατηγού Κωσταράκου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θυμηθήκαμε και θυμηθήκαμε ότι εν μέσω κρίσης ενεργοποιούσε σε τακτά διαστήματα τη δύναμη Ταχείας Αντίδρασης. 

Συχνά πυκνά έδινε εντολές ενεργοποίησης της Ελληνικής Αεράμυνας και δοκίμαζε τα σχέδια για τυχόν κενά. Κάθε φορά και διαφορετικό σενάριο, κάθε φορά και διαφορετική περιοχή.

Από τότε που έφυγε για την Ευρώπη δεν έχουμε ακούσει κάτι ανάλογο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται. Ο στρατηγός Κωσταράκος όμως ως "μετρ" στην επικοινωνία, είχε μια λογική. Προσπαθούσε να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατόν δημοσιότητα σε τέτοιες κινήσεις.

«Στόχος του ΓΕΕΘΑ είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων των Βορείων επαρχιών της χώρας. Η αναδιοργάνωση δεν σημαίνει «εγκατάλειψή» τους, καθώς έχουμε τα μέσα οι δυνάμεις να βρίσκονται κοντά τους σε χρόνο-ρεκόρ», είχε πει στον συνάδελφο Λεωνίδα Μπλαβέρη που είχε ρωτήσει γιατί τέτοια κινητοποίηση.

Την περίοδο που η χώρα μας πλήττεται από το προσφυγικό κύμα, και που στα βόρεια σύνορά μας υπάρχει μια αναταραχή, με καταγγελίες μάλιστα περί ανθρώπων που επιχειρούν να υποκινήσουν τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα, γιατί δεν έχουμε άραγε ακούσει για παρόμοιες ασκήσεις που εμπεδώνουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών; 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε πάντως υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο στα ακριτικά φυλάκια της Ηπείρου ότι "Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας". Ακόμα τα ψάχνουμε....

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ