Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ο στρατός πάει μ΄ όλα όπως η coca - cola - Ο ερασιτεχνισμός θριάμβευσε στην υπόθεση των δραπετών

05.07.2013 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Για όσουν επιχαίρουν για την χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στην επιχείρηση καταδίωξης των Αλβανών δραπετών , δεν θα προσπαθήσουμε καν να τους πείσουμε για την λάθος εκτίμησή τους. Η λογική ο στρατός ...πάει μ΄ όλα ,όπως η coca cola είναι κατά την γνώμη μας άκρως επικίνδυνη και ελπίζουμε να μην συνεχίσουν να “πανηγυρίζουν” αν δουν στρατιωτικές δυνάμεις και ...στην Πατησίων, με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι “η αστυνομία δεν μπορεί”.

Αναγνωρίζουμε ασφαλώς ότι υπάρχουν πολίτες και ειδικά οι πολίτες που ζουν εδώ και μέρες την αγωνία της επιχείρησης καταδίωξης των δραπετών από πολύ πολύ κοντά. Άνθρωποι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στα χωριά τους, στα χωράφια τους ,να κυκλοφορήσουν γενικώς. Και αυτούς δεν τους ενδιαφέρει πράγματι ποιος θα δώσει λύση στο θέμα . Επιθυμούν να νοιώσουν ασφάλεια.

Για να μην μακρυγορούμε. Ας ξεπεράσουμε όλες τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που έχουμε εκφράσει μέχρι τώρα για την χρησιμοποίηση του στρατού σε επιχειρήσεις που αφορούν στην εσωτερική ασφάλεια. Κι ας δεχτούμε επαναλαμβάνουμε την απαράδεκτη θέση ότι η αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μία κατάσταση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Κι έτσι πάμε στην λύση του στρατού.

Πως θα λειτουργούσε και πως λειτουργεί ένα στοιχειωδώς σοβαρό κράτος σε μια τέτοια περίπτωση. Όχι όπως λειτουργήσαμε εμείς .

Και πρώτα απ΄ όλα εξασφαλίζεις ότι ότι γίνει δεν θα “κυκλοφορήσει” . Όχι μην βιαστείτε να “κατηγορήσετε” τα εύκολα θύματα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τους δημοσιογράφους. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους . Και οταν δημοσιογράφοι ενημερώνονται ότι υπάρχει μια τόσο σοβαρή εξέλιξη δεν μπορούν να την αγνοήσουν. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κρατικό μηχανισμό, στις υπηρεσίες ασφαλείας και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξακολουθεί να πιστεύει στα σοβαρά ότι στην Ελλάδα μπορεί κάτι να μείνει μυστικό.

Με κίνδυνο να κατηγορηθούμε από συναδέλφους μας ή από το συνδικαλιστικό μας όργανο ότι προτείνουμε ...λογοκρισία, θα πούμε την άποψή μας. Σε τόσο σοβαρά θέματα η πιο ασφαλής μέθοδος για να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή είναι να ενημερωθούν εκ των προτέρων οι δημοσιογράφοι κι αν κριθεί απαραίτητο και οι προϊστάμενοί τους. Και ταυτόχρονα να δεσμευτούν ότι δεν θα μεταδώσουν τίποτα έως ότου ολοκληρωθεί η όποια επιχείρηση. Τόσο απλά ,τόσο καθαρά.

Στο ΥΠΕΘΑ τις ελάχιστες φορές που έχει ακολουθηθεί αυτή η τακτική -αν θυμάμαι καλά στα 22 χρόνια που παρακολουθώ το ρεπορτάζ έχει γίνει...δυο φορές- τίποτα δεν βγήκε στον αέρα. Για το ένα περιστατικό μάλιστα που ήταν εξαιρετικά σοβαρό για τα εθνικά θέματα ακόμη και σήμερα χρόνια μετά δεν έχει ειπωθεί ούτε λέξη.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά σ΄ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ο ερασιτεχνισμός και η “κουτοπονηριά” θριάμβευσε. Το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν θα μάθει τίποτα και όλοι θα χρησιμοποιήσουν το σαθρό επιχείρημα ότι για όλα φταίνε αυτοί οι άθλιοι οι δημοσιογράφοι. Πρώτοι απ΄ όλους θα το χρησιμοποιήσουν όσοι πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στο σημείο να χρησιμοποιούμε τον στρατό για ότι προκύψει, ξεχνόντας ποια είναι η σοβαρή αποστολή του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλες Δυνάμεις για όλες τις δουλειές ακόμη κι εκτός νομιμότητας - Ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Οι "βάτραχοι" του Λιμενικού εντόπισαν τους δραπέτες, τα ΕΚΑΜ "εκτέλεσαν" - Πως έγινε η επιχείρηση

Ο Δένδιας επιβεβαιώνει και την εμπλοκή του στρατού στην επιχείρηση για τους δραπέτες
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ