Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 401

25.11.2014 | 21:20

Επισκέφθηκαν σήμερα το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, υπεύθυνος του τομέα Άμυνας, και οι Ελ. Αυλωνίτου και Βασ. Χατζηλάμπρου, μέλη της ΕΚΚΕ Άμυνας, μαζί με τον Στ. Κοκκορόγιαννη, μέλος του τομέα της Άμυνας, και μέλη της οργάνωσης εργαζομένων στο Υπουργείο.
Συναντήθηκαν με τη διοικήσεις του νοσοκομείου και του σωματείου των εργαζομένων (πολιτικό προσωπικό) και επισκέφθηκαν τους χώρους του νοσοκομείου έχοντας άμεση επαφή με τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τα κρίσιμα προβλήματα που αναδείχθηκαν αφορούν στην οικονομική ασφυξία του ιδρύματος και την έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού και τεχνικού αλλά και βοηθητικού, που μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Ενώ αυξήθηκε ο πληθυσμός που καλύπτει το 401 –να σημειωθεί ότι για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως, με πολλά χειρουργικά και τραυματολογικά περιστατικά- εν τούτοις 12 μόνιμοι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια δουλειάς βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Δηλαδή υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και, παρόλα αυτά, από αυτές τις ειδικότητες απολύονται οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε ένα πλήθος προβλημάτων αλλά ξεχωρίζει η απαίτηση να γυρίσουν πίσω οι άνθρωποι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν συνθήκες οριακής λειτουργίας και για τους θεράποντες και για τους ασθενείς.
Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με 3 βουλευτές της Άμυνας και τα υπόλοιπα στελέχη που τους πλαισίωναν, δημιούργησε κλίμα θετικό για το ενδιαφέρον που επεδείχθη, και αυτό εκφράστηκε τόσο από τον πρόεδρο και το αντιπρόεδρο του σωματείου όσο και από τους απλούς εργαζόμενους που συνάντησαν στους διαδρόμους και στους χώρους εργασίας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ