Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο τουρκικός στρατός κατασκευάζει στρατιωτική βάση κοντά στα ιρακινά σύνορα

28.03.2018 | 22:18
Ο τουρκικός στρατός κατασκευάζει στρατιωτική βάση στην βορειανατολική επαρχία (Ηakkari), Χακάρι, κοντά στα ιρακινά σύνορα. H βάση κατασκευάζεται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των μαχητών του PKK τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η στρατιωτική βάση κατασκευάζεται από τις τουρκικές δυνάμεις σε υψόμετρο 2.400 μέτρων, στην περιοχή Şemdinli της επαρχίας Hakkari κοντά στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατανομαστούν, αναφέρει το site hurriyetdailynews.com.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι 14 αυτοσχέδιοι μηχανισμοί που έχουν τοποθετηθεί από τους μαχητές του PKK καταστράφηκαν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ πραγματοποιούνται επιδρομές για να μην περάσουν τα σύνορα οι μαχητές.

Το σχέδιο εξουδετέρωσης του PKK προχωράει

Η hurriyetdailynews.com αναφέρεται αναλυτικά στο σχέδιο "εξουδετέρωσης" του PKK από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. O τουρκικός στρατός σκότωσε 357 μαχητές στην Τουρκία και το Βόρειο Ιράκ τις τελευταίες 17 ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.

Στη λίστα των ατόμων που σκότωσε ο τουρκικός στρατός συμπεριλαμβάνονται και 67 άτομα τα οποία αποτελούν σημαντικά στελέχη του PKK τονίζει το δημοσίευμα της hurriyetdailynews.com. Τα άτομα αυτά  δολοφονήθηκαν στο Βόρεο Ιράκ και συγκεκριμένα στις περιοχές Hakurk και Kani Rash, ενώ άλλα 41 άτομα  στην Qandil, όπου οι μαχητές του PKK έχουν το κεντρικό τους γραφείο.

Παράλληλα, στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Mardin, οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν οκτώ μαχητές στο Nusaybin μετά από ένοπλη διασυνοριακή επίθεση από τη βόρεια Συρία. Στο Batman στη νοτιοανατολική Τουρκία, τρεις ακόμα μαχητές σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός Ιρακινού υπηκόου. Στις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και drones.

105.000 τεμάχια πυρομαχικών, 402 χειροβομβίδες και 1.748 κιλά εκρηκτικού υλικού έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιχειρήσεις αυτές.  324 σπηλιές και καταφύγια που χρησιμοποιήθηκαν από μαχητές του ΡΚΚ καταστράφηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τέλος, τουλάχιστον 1059 άτομα είναι υπό κράτηση με την υποψία ότι πραγματοποιούν τρομοκρατική προπαγάνδα για να βοηθήσουν στον αγώνα του PKK.

Ππληροφορίες από  http://www.hurriyetdailynews.com


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ