Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ σε συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογο του - Τι συζήτησαν

03.10.2017 | 12:08
Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Χ. Ακάρ συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του Μ.Μπαγκερί στην Τεχεράνη σε μια περίοδο που στο Ιράν επικρατεί αναβρασμός μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν. 

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των συνόρων τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.Σημειώνεται ότι αύριο 4 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται να επισκεφθεί το Ιράν και ο τούρκος πρόεδρος Ρετσεπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση, ο Aκάρ είπε ότι η Τουρκία και το Ιράν μοιράζονται κοινές αξίες.
“Εκτός από τις πολιτικές και οικονομικές μας σχέσεις, βελτιώνουμε τις στρατιωτικές σχέσεις μας”,είπε. “Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ασφάλειας των συνόρων”.

Ο Μπαγκέρι, από την πλευρά του, ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα που αποτελούν απειλή τόσο για την Τεχεράνη όσο και για την Άγκυρα.
“Και οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει μια κοινή στάση απέναντι στο παράνομο δημοψήφισμα της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG)”, δήλωσε επίσης.

Τέλος, ο Μπαγκέρι δήλωσε ότι τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία συμφωνούν για την ανάγκη διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.

Ο ιρανός διοικητής δήλωσε ότι οι συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του επικεντρώθηκαν και σε ότι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης “Νταες” και στη σύγκρουση στη Συρία.

Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ