Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τούρκος πρέσβης στον Αβραμόπουλο - Γιατί πήγε στο ΥΠΕΘΑ τι συζητήθηκε

29.04.2014 | 15:19
Μετά από τα τηλεφωνήματα στον Νταβούτογλου και στον τούρκο υπουργό Άμυνας ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Τουρκίας Kerim Uras.

Συνάντηση που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί “εθιμοτυπική”. Τα όσα γίνονται στο Αιγαίο ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο προβληματισμό στην Αθήνα . Οι έρευνες για το χαμένο από το 1996 τουρκικό F - 16 αλλά και οι προκλητικές πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης.

Αερομαχίες μέσα στη νύχτα, αναγνωρίσεις και αναχαιτίσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου των Τούρκων αλλά και ελικοπτέρων, συνθέτουν ένα σκηνικό που πολύ εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε μια κλιμάκωση εκτός ελέγχου.

Η Τουρκία είναι σαφές ότι έχει σκοπό να διατηρήσει τους τόνους ψηλά . Ο Αβραμόπουλος αν και δέχεται εισηγήσεις ακόμη και από “θερμοκέφαλους” έχει την άποψη ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί με ψυχραιμία . Και αυτό το νόημα είχαν και τα τηλεφωνήματα που έκανε στην Τουρκία, αλλά και η σημερινή συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη. Στον οποίο επεσήμανε τις ευθύνες που θα έχει η Τουρκία αν “κάτι πάει στραβά” στο Αιγαίο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ