Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη Μόσχα και να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο

27.07.2018 | 18:55
Λίγες εβδομάδες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε τους πάντες στις ΗΠΑ όταν κάλεσε τον Πούτιν στον Λευκό Οίκο, ο Ρώσος πρόεδρος του ανταπέδωσε την πρόσκληση. Από το Γιοχάνενσμπουργκ, όπου βρίσκεται για τη συνάντηση των χωρών της ομάδας BRICS, είπε ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ή να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμοι για περαιτέρω συναντήσεις κορυφής. Έσπευσε όμως να σημειώσει ότι πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνουν τέτοιες συναντήσεις. Κατά τον πρόεδρο της Ρωσίας, οι συναντήσεις με τον Τραμπ είναι ωφέλιμες, όχι μόνο για την Ρωσία και τις ΗΠΑ αλλά και για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα επεσήμανε, ότι οι τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον δεν αρκούν και πως οι δύο πλευρές πρέπει να συναντώνται για να συζητούν ζητήματα όπως είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι διεθνείς διενέξεις.

Πούτιν: Θα ξαναδώ τον Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, ιδιαίτερα στην συνάντηση κορυφής των G20. «Υπάρχουν ακόμη σχέδια για πιθανές επαφές σε άλλα διεθνή φόρα» δήλωσε ο Πούτιν και προσέθεσε ότι «παρ’ όλες τις δυσκολίες, στην δεδομένη περίπτωση όσον αφορά τις δυσκολίες στην εσωτερική πολιτική ζωή των ΗΠΑ, η ζωή συνεχίζεται και οι δικές μας επαφές συνεχίζονται».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι μπορεί να ασκεί κανείς κριτική στον Τραμπ, αλλά το μεγάλο του προσόν είναι ότι επιδιώκει να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αυτό είναι, είπε ο Πούτιν, αυτό που ξεχωρίζει τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, «επειδή κατά κανόνα, μετά τις εκλογές οι διάφοροι ηγέτες ξεχνούν τι είχαν υποσχεθεί στον λαό όταν κατέβαιναν στις εκλογές, αλλά ο Τραμπ όχι. Μπορεί να του ασκεί κάποιος κριτική για αυτά που κάνει και είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται με αυτή την κριτική, όμως ένα πράγμα είναι προφανές, ότι επιδιώκει να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ