Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο Τραμπ ψάχνει νέο Διοικητή για το FBI

13.05.2017 | 17:50
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) ότι θέλει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στο διορισμό του αντικαταστάτη του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμει, ο οποίος αποπέμφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι θα έχει λάβει την απόφασή του, πριν φύγει από τις ΗΠΑ, για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, αργότερα την επόμενη εβδομάδα. “Όποτε αυτό είναι δυνατό,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε αιφνίδια τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ στις 10 Μαΐου 2017. Ο Κόμεϊ ηγούνταν μίας έρευνας από το FBI σχετικά με την φερόμενη επέμβαση ή επιρροή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, και την πιθανή ανάμειξη μελών της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. Η απόλυσή εγείρει ανησυχίες για την διαφάνεια της έρευνας. Από την πλευρά του ο Κόμεϊ δήλωσε ότι : ''Εδώ και καιρό έχω την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος μπορεί ν' απολύσει τον διευθυντή του FBI για οποιοδήποτε λόγο ή χωρίς κανένα λόγο,” σύμφωνα με το CNN.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ