Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής ΝΑΤΟ το Μάιο

22.03.2017 | 09:02
Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής των ηγετών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις 25 Μαίου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες, όπου έχει σκοπο να υπογραμμίσει την ανάγκη αύξησης αμυντικών δαπανών των συμμάχων του ΝΑΤΟ. 

Ουσιαστικά, η επίσκεψη του Τραμπ θα του δώσει την ευκαιρία να υποστηρίξει τη θέση του για την απαίτησή του να αυξήσουν πολλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τις αμυντικές τους δαπάνες ώστε να μοιραστεί το κόστος του οργανισμού ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανησυχήσει σημαντικούς ευρωπαίους συμμάχους του με τις απαιτήσεις του να αυξήσουν τις δαπάνες και τις δηλώσεις του που υποστηρίζει τη συμμαχία με τη Ρωσία για να αντιμετωπιστούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

"Ο πρόεδρος προσβλέπει στη συνάντησή του με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για να επαναβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ και να συζητήσει θέματα ζωτικής σημασίας για τη συμμαχία, ιδιαίτερα τον συμμαχικό διαμοιρασμό ευθυνών και το ρόλο του ΝΑΤΟ στην πάλη ενάντια στη τρομοκρατία", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο στις 12 Απριλίου τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ για να συζητήσουν "πώς να ενισχύσουν τη συμμαχία ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε εθνική και διεθνή ασφάλεια", έγραφε η ανακοίνωση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ