Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βενιζέλος θέλει τον Α/ΓΕΑ Βαγγέλη Τουρνά για Α/ΓΕΕΘΑ

19.09.2014 | 00:01
Οι διεργασίες για τον επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ βρίσκονται σε εξέλιξη ,ανεξάρτητα από το αν αύριο ο Μιχαήλ Κωσταράκος εκλεγεί ή όχι πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO. Το παρασκήνιο που έχει αποκαλύψει το Onalert θέλει να προωθείται στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ο νυν Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επιλογή Τουρνάς προκρίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος παρά τα διαδιδόμενα ασχολείται πάντα με τις κρίσεις Αρχηγών. Το έπραξε και στις τελευταίες κρίσεις και θα το επαναλάβει.

Η επιλογή Τουρνάς έχει επίσης την απόλυτη υποστήριξη του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου ο οποίος θέλει να έχει λόγο για τον διαδοχό του. Ο κ.Κωσταράκος είχε και αυτός την στήριξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις τελευταίες κρίσεις.

Θετικός φέρεται να είναι και ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου .

Από την άλλη δεν είναι μυστικό ότι το σύστημα Αβραμόπουλου που βέβαια ετοιμάζεται να αναχωρήσει δεν συμφωνεί καθόλου με την επιλογή Τουρνά.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις λέγεται ότι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πως Α/ΓΕΑ θα αναλάβει ο νυν Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Χρήστος Βαϊτσης, τον οποίο στις τελευταίες κρίσεις το επιτελείο Αβραμόπουλου ήθελε για Α/ΓΕΑ. Δεν πέρασε αυτή η άποψη και μάλιστα υπήρξε και σύγκρουση του Αρχηγού του ΠΑ Ε.Τουρνά με το ΥΠΕΘΑ, όταν ο πρώτος θέλησε να αποστρατεύσει τον Χρήστο Βαϊτση.

Ο χρόνος μέχρι να γίνουν οι κρίσεις δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το αποτέλεσμα της εκλογής αύριο στο NATO, αλλά και από το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές! Άρα πολλά μπορούν να ανατραπούν.

Η υποστήριξη Βενιζέλου όμως στην λύση Τουρνά του δίνει προβάδισμα.

Διαβάστε ακόμη:

"Οι κρίσεις Αρχηγών γεννούν παραφροσύνη"! Αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν εκ των προτέρων

Ο Σαμαράς "έδειξε" τον επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ με την ομιλία του στην ΔΕΘ - Ποιος είναι

Ο Α/ΓΕΑ "στρατιώτης" και το πτητικό επίδομα που κι αυτό θα "κουρευτεί"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ