Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο χάρτης της συμφωνίας εκεχειρίας στην Ουκρανία - ΒΙΝΤΕΟ ανάλυση για τα σενάρια εξοπλισμού της

14.02.2015 | 00:04
Μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στο Μινσκ, που διήρκησαν περισσότερο από 17 ώρες, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας κατέληξαν σε συμφωνία που φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του Κρεμλίνου.

Η κατάπαυση του πυρός ξεκινά αύριο 15 Φεβρουαρίου. Αν και πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko αρνήθηκε ότι η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει διατάξεις για τη δημιουργία αυτόνομων περιοχών ή της ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας, το κείμενο της ικανοποιεί αρκετά από τα μακροχρόνια αιτήματα του Κρεμλίνου.

Η νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σ΄ αυτή που είχε τεθεί σε ισχύ την 5η Σεπτεμβρίου .

Επικεντρώνεται στην απόσυρση των βαρέων συστημάτων πυροβολικού, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σε όλη τη σύγκρουση, εντός 14 ημερών από την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός Προβλέπει ότι αυτά τα συστήματα πυροβολικού θα αποσυρθούν σε απόσταση πέρα από το μέγιστο βεληνεκές τους.

Σημαντικότερη επίπτωση της συμφωνίας σχετικά με τη στρατιωτική ισορροπία είναι η απαίτησή της να αποσυρθούν ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι από την Ουκρανία.


Η υπογραφή της νέας συμφωνίας στο Μινσκ, καθώς και η άμεση εμπλοκή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις διαπραγματεύσεις , επισημαίνει τη βούληση του Κρεμλίνου για αποκλομάκωση της σύγκρουσης αυτή τη στιγμή.

Αυτός είναι ο χάρτης όσων προβλέπονται από την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Στο βίντεο αναλυτές του Stratfor εξηγούν το μέγα ρίσκο εξοπλισμού της Ουκρανίας. Ιδέα με την οποία πολλοί “φλέρταραν” στην Δύση.

ΠΗΓΗ: Stratfor

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ