Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο χάρτης της εναέριας εμπλοκής και κατάρριψης του SU-24 με τουρκικά F-16

25.11.2015 | 06:47
Στον χάρτη του Stratfor ,έχουν αποτυπωθεί οι πορείες πτήσεις των ρωσικών SU-24 και των τουρκικών F-16,που σύμφωνα με την Άγκυρα κατέρριψαν το ένα από τα δύο.

Η Μόσχα επισημαίνει το Stratfor, επιμένει ωστόσο ότι η κατάρριψη έγινε από το έδαφος με πύραυλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Stratfor τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τη πόλη Γιαγλαντάτζι στην επαρχία Χατάι. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος πετούσε πάνω από συριακό έδαφος μόνο και σε υψόμετρο 6.000 μέτρων (περίπου 20.000 πόδια).

Όπως αναφέρει το αμερικανικό think tank, μπορεί αυτό το περιστατικό να μην οδηγήσει στον τεραμτισμό του εναέριου σφυροκοπήματος του Ισλαμικού Κράτους αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για τερματισμό της κρίσης στη Συρία.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και οι άλλοι εταίροι του δυτικού συνασπισμού θα είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί σχετικά με τη Ρωσία.

Δικό μας σχόλιο; Οι δυτικοί “θρέφουν” το επόμενο “τέρας” τους, που λέγεται Τουρκία. Η χώρα με τους Ερντογάν-Νταβούτογλου στο τιμόνι φαίνεται ότι έχει χάσει τον προσνατολισμό της. Οι “μεγαλοϊδεατισμοί” των δύο οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις τις οποίες οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι θα μπορέσουν νε ελέγξουν. Το έχουμε ξαναδεί… 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ