Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο χάρτης της ύφεσης στη Ρωσία - Που πάει η οικονομία της;

09.08.2015 | 22:52
Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης της Ρωσίας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε “ομοσπονδιακό επίπεδο” και να εξαπλώνονται σε 83 περιοχές της Ρωσίας,αναφέρει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank Stratfor.

Ο χάρτης που συνοδεύει την ανάλυση ενδεικτικός.

Όπως αναφέρει το Stratfor “αν και το συνολικό χρέος της χώρας είναι περίπου $ 300 δισεκατομμύρια - σχετικά μικρό ποσοστό λαμβάνοντας υπόψη ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι σχεδόν $ 2 τρις - περίπου το ένα τρίτο του χρέους αυτού, επικεντρώνεται κυρίως στις περιφερειακές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν έχουν τόσους πόρους.


Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που στηρίζουν τα αυξανόμενα χρέη των περιφερειών: Οι ομοσπονδιακές υποχρεώσεις , η οικονομική στασιμότητα και η περιορισμένη πρόσβαση σε πιστώσεις. Όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας πρέπει να εκπληρώνουν μια σειρά από επαχθείς υποχρεώσεις προς το Κρεμλίνο για τις κοινωνικές δαπάνες.


Επιπλέον, η οικονομική στασιμότητα που πλήττει τη χώρα στο σύνολό της έχει επηρεάσει σημαντικά πολλές περιοχές της Ρωσίας ,όχι όλες με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ