Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΥΕΘΑ στην Κύπρο για την 56η επέτειο της Ανεξαρτησίας

01.10.2016 | 16:12
 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Λευκωσία, στις εκδηλώσεις για την 56η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε φωτογραφίες απο την στρατιωτική παρέλαση στο NewsIt.com.cy

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Η εθνική ανεξαρτησία της Κύπρου βάφτηκε με αίμα ηρώων. Αυτούς τους ήρωες τιμούμε πρώτα σήμερα, εκείνους που έπεσαν για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Κύπρου.
Η Κύπρος πλέον είναι ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος, με δεδομένο το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όμως, η μισή Κύπρος παραμένει σκλαβωμένη και όσο παραμένει σκλαβωμένη η μητέρα πατρίδα θα είναι εδώ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η λύση που θα δοθεί, θα είναι μία λύση που προϋποθέτει την αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής.
Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν χρειάζεται ούτε μεσολαβητές ούτε εγγυητές. Η λύση λοιπόν του Κυπριακού θα είναι η αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής και η μη ύπαρξη κάθε είδους εγγυήσεων.
Στην προσπάθεια αυτή, η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Τέλος, εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας «50 χρόνια Εθνική Φρουρά χωρίς αντίγραφο» στο προσωρινό Δημαρχείο Λύσης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ