Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΥΕΘΑ ζητά ενημέρωση από το ΓΕΝ για το συμβάν με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ! 6 ερωτήματα

13.04.2014 | 22:08
Ενημέρωση από την ηγεσία του ΓΕΝ αλλά και το Αρχηγείο Στόλου ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από την αποκάλυψη για το συμβάν με την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, 10 μίλια έξω από τη Χάϊφα.

Ο ΥΕΘΑ θέλει να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το “πιθανολογούμενο” κατά την ανακοίνωση του ΓΕΝ συμβάν. Για το οποίο φαίνεται ότι πολλοί δεν είχαν ενημερωθεί στο Χολαργό.

Όσο για την ανακοίνωση του ΓΕΝ; Αναμέναμε ότι θα ήταν μια προσπάθεια διάψευσης του γεγονότος. Για το οποίο καταβλήθηκε τιτάνια προσπάθεια να μην διαρρεύσει . Αλλά διέρρευσε. Αφού διαβάσετε την ανακοίνωση του ΓΕΝ, ακολουθούν μερικά ερωτήματα που ελπίζουμε ότι θα απαντηθούν.

Αν όχι δημόσια, τουλάχιστον στην ενημέρωση που θα γίνει στον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τα γεγονότα δυστυχώς δεν μπορούν να διαψευστούν.

Η ανακοίνωση:

“Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διαψεύδεται κατηγορηματικά το ότι βραδυνές ώρες  9η Απριλίου 2014 κατευθυνόμενο βλήμα παραλίγο να πλήξει τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, στην περιοχή ανοιχτά της Χάιφα, Ισραήλ. Η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ουδέποτε διέτρεξε σε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα.
Mέλος του πληρώματος της Φρεγάτας μεταφέρθηκε εκτάκτως βραδυνές ώρες 9η Απριλίου 2014 σε νοσοκομείο της Χάιφα για λόγο, που ουδεμία σχέση έχει με το πιθανολογούμενο συμβάν”. 

Και τώρα τα ερωτήματα:

• Είναι αλήθεια ότι ο Αξιωματικός που βρισκόταν στην γέφυρα της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ είναι ο Διευθυντής επιστασίας οπλισμού του πλοίου; Ναι ή όχι;

•Είναι αλήθεια ότι ένας τέτοιος Αξιωματικός μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι πύραυλος, πως λειτουργεί και να εκτιμήσει αν αποτελεί ενδεχόμενο κίνδυνο; Ναι ή όχι;

•Είναι αλήθεια ότι από πλευράς πλοίου έγιναν όλες οι ενέργειες αποφυγής κατευθυνομένου βλήματος - όπως προβλέπεται;

•Είναι αλήθεια ότι μετά από το “πιθανολογούμενο συμβάν” υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο; Ναι ή όχι;

•Ποιοι και με ποιον τρόπο ενημερώθηκαν για το συμβάν; Πόσο ψηλά έφθασε η ενημέρωση; Το Αρχηγείο Στόλου ενημερώθηκε πως και πότε για το “πιθανολογούμενο συμβάν”; Ποιον ενημέρωσε;

•Είναι αλήθεια ότι για το πλήρωμα της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ δεν προβλέπονται αργίες τις επόμενες τουλάχιστον ημέρες μέχρι την Μ.Πέμπτη; Ναι ή όχι; Κι αν ναι, γιατί πρέπει να μείνει το πλήρωμα στο πλοίο, μετά από ένα μήνα στην επιχείρηση United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) και στην συμμετοχή του στην άσκηση Noble Dina;

Υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα στα οποία θα επανέλθουμε αν χρειαστεί. 

Προς το παρόν να επαναλάβουμε ότι ο πύραυλος πέρασε σε απόσταση ασφαλείας, όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά μέχρι να διαπιστωθεί αυτό επικράτησε στην φρεγάτα κατάσταση συναγερμού. Και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Διαβάστε ακόμη:

Ισραηλινός πύραυλος παραλίγο να βυθίσει τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έξω από τη Χάϊφα!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ