Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Zάεφ: H χώρα είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της

06.02.2018 | 19:44
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πριν από λίγο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της.
Παράλληλα, ο κ.Ζάεφ ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τα ονόματα στο αεροδρόμιο και στον κεντρικό δρόμο που έχουν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως μεταδίδουν Σκοπιανά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από κυβερνητική σύσκεψη.


Ο κ.Ζάεφ τόνισε ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα τη μετονομασία του αεροδρομίου από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλία». 

Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο έχει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως και ο κεντρικός δρόμος. Όπως μεταδίδουν Σκοπιανά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από κυβερνητική σύσκεψη.

Ακόμα σημειώνεται ότι ο κ.Ζάεφ δήλωσε νωρίτερα  ότι: «Η κοινή γνώμη της χώρας είναι πλήρως ενημερωμένη, η λύση (για το θέμα του ονόματος) είναι εφικτή και για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία». Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε τι αποσκοπεί αυτή, μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι πρόκειται για αντίδραση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σε όσα ανέφερε χθες, σε συνέντευξή του στο Euronews, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεφ για απόκρυψη της συμφωνίας με τον Τσίπρα

Νωρίτερα σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανακοίνωσή του με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στην ίδια συνέντευξη, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για «πλήρη σιωπή» και για απόκρυψη των όσων συμφώνησε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

«Τι συμφώνησε ο Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιμένουν να μην υπερβαίνεται το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας; Τι κρύβεται από τη «μακεδονική» κοινή γνώμη;

Στη χώρα κυριαρχεί πλήρης σιωπή γι’ αυτές τις ερωτήσεις που τίθενται ολοένα και πιο ηχηρά. Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις και καθημερινά γίνεται προσπάθεια για αντιπερισπασμό με διάφορα θέματα» τονίζεται στην ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ