Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΒΑ ο διασώστης της Κεφαλονιάς

29.06.2017 | 14:22
Στέλεχος που υπηρετεί στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) και ειναι Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης [ΟΒΑ] ήταν ο διασώστης που απεγκλώβισε δυο άτομα χθες στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert o διασώστης στην επιχείρηση του ΠΝ στην Κεφαλονιά ειναι ΟΒΑ. Ο διασώστης επέβαινε σε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), και απεγκλώβισε δύο άτομα (έναν Πολωνό ορειβάτη και έναν Έλληνα διασώστη), από δύσβατη κρημνώδη πλαγιά στην Άσσο ν. Κεφαλονιάς απογευματινές ώρες της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο θεσμός των ΟΒΑ αφορά στρατευσιμους που έχουν εκπληρώσει την θητεια τους και τους δίνει τη δυνατότητα να ανακατάσονται εθελοντικά στις Ένοπλες Δυνάμεις απο ενα ως τρία χρόνια για κάλυψη αναγκών του στρατεύματος. Το θεσμικό τους πλαισιο βασίζεται στο άρθρο 13 του ν.1911/1990 και το άρθρο 17 το ν.3648/2008.

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης
ΕΔΩ


Στην διάσωση της Τετάρτης το Πολεμικό Ναυτικό έφτασε στο σημείο μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς, όπου και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ