Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα καλεί Ερντογάν για τη Γάζα

17.11.2012 | 18:07
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν το πώς οι δύο χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν να τερματιστεί κλιμάκωση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "θέλουν το ίδιο πράγμα που θέλουν και οι Ισραηλινοί", το οποίο είναι να τεθεί τέλος στις επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ από Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν έμφαση στη διπλωματία και στην "αποκλιμάκωση", που τα θεωρούν κλειδιά για την επίλυση της σύγκρουσης, είπε ο Ρόουντς. 


Νέα επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στο Κάιρο ότι το Ισραήλ θα πρέπει να λογοδοτήσει για τη "σφαγή αθώων παιδιών" στη Γάζα.
"Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αργά ή γρήγορα, θα τους ζητηθεί να λογοδοτήσουν για τη σφαγή αθώων παιδιών που σκοτώθηκαν με απάνθρωπες μεθόδους στη Γάζα", τόνισε ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.


 

ΣΧΟΛΙΑ