Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα: Η Ρουάντα να σταματήσει να στηρίζει τους αντάρτες

19.12.2012 | 08:55
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από τον ομόλογό του της Ρουάντας Πολ Καγκάμε να σταματήσει την οποιαδήποτε στήριξη προς τους αντάρτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Μπαράκ Ομπάμα "υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε στήριξη στο κίνημα των ανταρτών Μ23 δεν συνάδει με τη βούληση για σταθερότητα και ειρήνη στη Ρουάντα", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιείται μερικές ώρες μετά την προτροπή των ΗΠΑ να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη δύο αρχηγοί των ανταρτών της Ρουάντας και του Κονγκό που καταζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη ΛΔ Κονγκό. Πρόκειται για τον ανώτατο διοικητή των ανταρτών των Δημοκρατικών Απελευθερωτικών Δυνάμεων της Ρουάντας Σιλβέστρε Μουντακουμούρα και τον Μπόσκο Νταγκάντα, πρώην στρατηγό του κονγκολέζικου στρατού που φέρεται να είναι ο αρχηγός του κινήματος Μ23. "Η σύγκρουση που μαίνεται στο ανατολικό Κονγκό με το Μ23 θυμίζει τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι δράστες βιαιοτήτων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων " σε αυτή τη χώρα, είχε δηλώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Το κίνημα Μ23 συγκροτείται κυρίως από πρώην αντάρτες οι οποίοι αφού προσχώρησαν το 2009 στις ένοπλες δυνάμεις του Κονγκό, στασίασαν τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε πολεμούν τον τακτικό στρατό του Κονγκό στην περιοχή Κίβου.

Δύο γειτονικές χώρες, η Ρουάντα και η Ουγκάντα, κατηγορούνται από τον ΟΗΕ ότι στηρίζουν τους αντάρτες, κάτι που οι ίδιες διαψεύδουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρές μάχες στο Κονγκό με συμμετοχή ΟΗΕ

Σκοτεινός Τουρισμός: Αύξηση επισκεπτών σε τόπους μαζικών δολοφονιών!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ