Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα: "Θα συλλάβουμε τον Σνόουντεν"

24.06.2013 | 23:58
Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα "νόμιμα μέσα" για να συλλάβουν τον Εντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς από αξιωματούχους της κυβέρνησης για την εξέλιξη στην υπόθεση του πρώην συμβούλου της CIA που κατηγορείται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ και έφθασε την Κυριακή στη Μόσχα προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.

"Ακολουθούμε όλες τις νομικές οδούς και συνεργαζόμαστε με πολλές άλλες χώρες για να είμαστε βέβαιοι ότι τηρούμε τον νόμο", δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα είπε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιφορτισθεί με την υπόθεση αυτή, ενώ οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τη Ρωσία να εκδώσει τον Σνόουντεν προκειμένου να μην διαφύγει σε άλλη χώρα, όπως στον Ισημερινό όπου έχει ζητήσει άσυλο.
Αν συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές ο Σνόουντεν κινδυνεύει με κάθειρξη 30 ετών για τις αποκαλύψεις του που αφορούν τα προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ΗΠΑ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι οι χώρες στις οποίες ο Σνόουντεν επέλεξε να ζητήσει προστασία εφαρμόζουν το αντίθετο από όσα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει, δηλαδή τη διαφάνεια, την ελευθερία του Τύπου και το σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων.
"Αν το πάθος του εδώ είναι για την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία στο Διαδίκτυο, οι προστάτες που επέλεξε εφαρμόζουν το αντίθετο", τόνισε.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Πάτρικ Βέντρελ εξέφρασε τη "βαθιά απογοήτευση" της χώρας στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ