Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ομπάμα βέβαιος για το "ναι" του Κογκρέσου για την επίθεση στη Συρία

03.09.2013 | 20:26
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στην Συρία και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά την διάρκεια συνάντησής του με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα ζήτησε επίσης μια άμεση ψηφοφορία στο Κογκρέσο και επανέλαβε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο σε έκταση και δεν θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

"Αυτό που οραματιζόμαστε είναι κάτι περιορισμένο. Είναι κάτι αρμόζον. Θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Άσαντ", σημείωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας "πρέπει να λογοδοτήσει" για την επίθεση με χημικά όπλα που οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν ότι διέπραξαν οι τακτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

"Ταυτοχρόνως έχουμε μια ευρύτερη στρατηγική η οποία θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τις ικανότητες της αντιπολίτευσης", πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε παράλληλα την πρόθεση να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των βουλευτών σχετικά με την έγκριση της χρήσης ισχύος την οποία παρέπεμψε ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συγκεντρώσει υποστήριξη για μια στρατιωτική δράση κατά της Συρίας σε απάντηση στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα σε αμάχους, για την οποία οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη στην συριακή κυβέρνηση.

"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η χρήση χημικών όπλων συνιστά μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. 

"Αυτοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις για πιθανές απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα", προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ