Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΗΕ:Ανησυχητική η κατάσταση στην Βόρεια Κορέα.

13.08.2012 | 11:39
 Τα Ηνωμένα Εθνη εκφράζουν τη "βαθιά ανησυχία" τους για την ανθρωπιστική κρίση στη Βόρεια Κορέα, μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις τον Ιούλιο, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους 169 άνθρωποι, 400 αγνοούνται και 212.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Τουλάχιστον 650 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης έχουν καταστραφεί, επιδεινώνοντας την σοβαρή έλλειψη τροφίμων στη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Πιονγκγιάνγκ. "Ο ΟΗΕ ανησυχεί ιδιαίτερα για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα", τόνισε ο Μπαν σε συνέντευξη Τύπου στη Νότια Κορέα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. "Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των παιδιών και στις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες πλημμύρες και η παρατεταμένη ξηρασία", επισήμανε και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και σκοπεύουν να την αυξήσουν.

Ομάδες ειδικών των Ηνωμένων Εθνών και του Ερυθρού Σταυρού ότι στις πληγείσες περιοχές πρέπει να αποσταλούν αμέσως τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πόλεμος του κλίματος δεν είναι πια σενάριο.Ήταν η "Αραβική άνοιξη" η πρώτη μάχη του;

Γιατί το νερό θα είναι η αιτία των πολέμων του μέλλοντός μας

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ