Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΗΕ: Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, έπειτα από αίτημα Ρωσίας

18.09.2016 | 10:28
 Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνέρχεται εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα της Ρωσίας, για να συζητήσει τις επιδρομές αεροσκαφών του δυτικού συνασπισμού εναντίον του συριακού στρατού κοντά στην Ντέιρ Εζόρ.

Η Μαρία Ζαχάροβα, Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο την Ρωσοαμερικανική συμφωνία για την Συρία.

“Οδηγούμαστε σε μια πραγματικά τρομακτική διαπίστωση για όλο τον κόσμο: Ότι ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το ΙΚ. Πλέον δεν υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό”, τόνισε η Ζαχάροβα.

Εξάλλου με ανακοίνωση του που μεταδόθηκε στα συριακά μέσα ενημέρωσης το Συριακό Υπουργείο εξωτερικών κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει την Αμερικανική επιθετικότητα ζητώντας από την Ουάσιγκτον να σεβαστεί την συριακή εδαφική κυριαρχία.

Η Ρωσία επέρριψε στην "μετριοπαθή αντιπολίτευση" της Συρίας την ευθύνη "για το ναυάγιο" της κατάπαυσης του πυρός που έχει τεθεί εν ισχύι τις τελευταίες πέντε ημέρες στη χώρα.
Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως ήταν τα μαχητικά αεροσκάφη της υπό αμερικανική διοίκηση συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους εκείνα που βομβάρδισαν θέσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού κοντά στο αεροδρόμιο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 62 στρατιώτες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ