Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΗΕ - Γενεύη: Οι συνομιλίες για τη Συρία υπονομεύθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς

04.02.2016 | 13:52
 Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία υπονομεύθηκαν από την αιφνίδια κλιμάκωση των αεροπορικών βομβαρδισμών και της πολεμικής δραστηριότητας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν στο Λονδίνο, απευθύνοντας έκκληση για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.

"Είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι τα αρχικά βήματα των συνομιλιών υπονομεύθηκαν από τη συνεχιζόμενη έλλειψη επαρκούς πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια και την αιφνίδια κλιμάκωση των αεροπορικών βομβαρδισμών και των πολεμικών ενεργειών εντός της Συρίας", δήλωσε ο Μπάν κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης των δωρητών για τη Συρία προσθέτοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα αφιερωθούν μάλλον στις προσπάθειες για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών, παρά στη διασφάλιση περαιτέρω κατακτήσεων στο πεδίο των συγκρούσεων.

Από το Περού, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη είναι μάταιες όσο οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ και η Ρωσία συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Συρία.

"Η Ρωσία συνεχίζει να σκοτώνει ανθρώπους στη Συρία. Μπορεί να γίνει τέτοια ειρηνευτική διάσκεψη; Μπορούν να γίνουν τέτοιες συνομιλίες;", δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας. "Σε ένα περιβάλλον όπου παιδιά εξακολουθούν να σκοτώνονται, τέτοιες προσπάθειες δεν έχουν άλλο στόχο παρά να διευκολύνουν τα πράγματα για τον τύραννο", είπε, εκφράζοντας αμφιβολίες για τις προοπτικές επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης, που κατέρρευσαν χθες το βράδυ.

"Πάντα συγκεντρώνονται, συνέρχονται, τρώνε πίνουν και μετά φεύγουν. Τώρα δίνουν ημερομηνία για το τέλος του Φεβρουαρίου. Ας το παρακολουθήσουμε. Θα δείτε ότι όταν φθάσει η 28η Φεβρουαρίου, θα το αναβάλουν πάλι", είπε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ