Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

OHE: Kαθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό

04.03.2017 | 18:52
Kαθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό καθώς φαίνεται ότι θα καθορίσουν την διαδικασία αφενός και το ζήτημα της επαννένωσης της Κύπρου αφετέρου. Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ο οποίος είχε τρίωρη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτήρισε καθοριστικές τις επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό.

Ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καθοριστεί «όχι μόνο η μοίρα της διαδικασίας, αλλά και η τύχη του ερωτήματος εάν η Κύπρος θα επανενωθεί».

Για τη διάσκεψη για την Κύπρο σημείωσε ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει προσδοκίες ότι είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Ωστόσο, είπε, κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Άιντε ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη επεξεργάζονται με τις δύο πλευρές τρόπους για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε, προσθέτοντας πως εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν βήματα που θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά.

Μετά τις επαφές με τους δύο ηγέτες, σημείωσε, είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι και οι δύο ηγέτες είναι δεσμευμένοι να βρουν διέξοδο και τρόπους για να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να εργαστούν με νέα μεθοδολογία, η οποία θα φέρει ταχύτερη πρόοδο στα θέματα που εκκρεμούν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ