Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

OHE:Σχεδόν αδύνατες οι διπλωματικές προσπάθειες στη Συρία.

03.09.2012 | 10:29
 Οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία είναι "σχεδόν αδύνατες" και δεν γίνονται αρκετά για να σταματήσουν οι αιματηρές συγκρούσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα ο αντικαταστάτης του Κόφι Αναν στη θέση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακντάρ Μπραχίμι.

"Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι-πόσο σχεδόν αδύνατον. Δεν μπορώ να πω αδύνατον-σχεδόν αδύνατον", είπε ο Μπραχίμι, αλγερινός διπλωμάτης στο BBC."Και δεν κάνουμε πολλά. Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο βάρος".

Ο Μπραχίμι αντικατέστησε τον Κόφι Αναν ως κοινός ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία στα τέλη Αυγούστου. Ο Άναν υποστήριξε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί επηρεάστηκε από τις αλληλοκατηγορίες και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης κατά του σύρου προέδρου Άσαντ που διαρκεί 17 μήνες.

Ο Μπραχίμι είπε ότι "φοβάται το βάρος της ευθύνης" που πέφτει στους ώμους του και ότι γνωρίζει ότι δεν γίνονται αρκετά για να τερματιστεί η βία δια της διπλωματικής οδού. "Ο κόσμος ήδη λέει 'ανθρωποι πεθαίνουν και τι κάνετε (γι αυτό;). Και δεν κάνουμε πολλά. Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο βάρος", είπε στο BBC σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην αγγλική γλώσσα.

Ο Μπραχίμι πρόσθεσε ότι αισθάνεται ότι "στέκεται μπροστά σε έναν τοίχο" αναζητώντας ρωγμές που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση. "Αναλαμβάνω αυτή τη δουλειά έχοντας τα μάτια μου ανοιχτά και χωρίς αυταπάτες", τόνισε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ