Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κόλαση στη Γάζα: "Θέλουμε να πάμε σπίτι μας" φωνάζουν οι Παλαιστίνιοι

06.04.2018 | 18:59

Πρώτη δημοσίυεση: 2018-04-06 15:26:43
Τελευταία ενημέρωση: 2018 -04-06 18:59:43


Πολεμικό κλίμα  επικρατεί και πάλι στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν για την ελευθερία τους ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες πετούν χημικά και επιτίθενται σε διαδηλωτές. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα αλλά και αμερικανικές σημαίες ενώ σημειώθηκαν και τραυματισμοί. " Θέλουμε να πάμε σπίτι μας" φωνάζουν οι Παλαιστίνιοι σύμφωνα με το news.sky.com. Aυξήθηκε  ο αριθμός των νεκρών. Πληθαίνουν ο τραυματίες.

Κόλαση επί της γηςΣύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα (06.04.2018) από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα. Αυτό ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 22 από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών.ΟΗΕ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν κάνουν αδικαιολόγητη χρήση βίας

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) έκανε σήμερα έκκληση στο Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του δεν κάνουν χρήση υπερβολικής βίας εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών στη μεθόριο της Γάζας με το Ισραήλ.Η εκπρόσωπος Ελίζαμπεθ Θροσέλ είπε σε τακτική ενημέρωση του Τύπου ότι η χρήση όπλων θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση και ότι η αδικαιολόγητη χρήση τους πιθανόν να συνιστά δολοφονία αμάχων από πρόθεση, κάτι που αποτελεί παραβίαση της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης.Σήμερα υπέκυψε στα τραύματά του ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν από μια εβδομάδα στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του Ισραήλ κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Με τον θάνατό του ανέρχεται σε 20 ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις με τους ισραηλινούς στρατιώτες που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου.Περισσότερες εικόνες από τη Λωρίδα της Γάζα:


 

Tα νοσοκομεία στη Γάζα γεμίζουν ασφυκτικά και οι κλίνες δεν επαρκούν για όλους γράφει το news.sky.com. Για αυτό το λόγο θα εξυπηρετηθούν οι πολύ σοβαρές περιπτώσεις κατά προτεραιότητα. " Θέλουμε να πάμε σπίτι μας" φωνάζουν οι Παλαιστίνιοι. Δεν κρατούν μολότοφ ή άλλου είδους όπλα. "Αν αυτή η πέτρα θεωρείται όπλο τότε θεωρείστε με τρομοκράτη" λέει ένας Παλαιστίνιος στο news.sky.com.

 

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , RT, skynews, reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ