OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Οι αμερικανοί ενισχύουν τον στρατό τους στην Ευρώπη γιατί φοβούνται κοινωνική αναταραχή»!

16/07/2015 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Το άρθρο του Finian Cunningham που δημοσιεύθηκε στο Sputnik δείχνει ότι το ενδεχόμενο πραξικοπήματος “γοητεύει” πολλούς κι εκτός Ελλάδας. Βέβαια και το δικό του σενάριο που κάνει λόγο για “στρατιωτικό πραξικόπημα” στην Ευρώπη ξεκινά εδώ από την Ελλάδα.

Μς δυο λόγια ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτές τθς ημέρες με την επιβολή μιας συμφωνίας αλλά και επί της ουσίας αλλαγής κυβέρνησης είναι η “πρόβα τζενεράλε” για όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη. Προβλέπει ότι όλα αυτά θα προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ανεξέλεγκτες καταστάσεις . Και εξηγεί ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της ενίσχυσης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη!

Ο συντάκτης του άρθρου γράφει ότι “η συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης στο Βερολίνο σηματοδοτεί την «πειθάρχηση» του ευρύτερου ευρωπαϊκού εκλογικού σώματος… Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ο προάγγελος για άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται γενικευμένη κοινωνική αναταραχή”.
Και συνεχίζει:

“Η ταχεία επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη κατά το παρελθόν έτος έγινε με το πρόσχημα της «υπεράσπισης» των συμμάχων του ΝΑΤΟ από την υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα. Αλλά μια εντελώς διαφορετική έκτακτης ανάγκη για την οποία η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται είναι ακόμη και ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ευρώπη – στον απόηχο της οικονομικής κατάρρευσης που απορρέει από την ελληνική κρίση χρέους”.

Επισημαίνει ότι “η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν από 25 χρόνια. Υποστηρίζει ότι στην Ουάσινγκτον έχουν στο μυαλό τους την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτή την περίπτωση, η αμερικανική στρατιωτική μηχανή θα αναπτυχθεί για να καλύψει εύθραυστες και αναξιόπιστες κυβερνήσεις εν μέσω εκτεταμένης κοινωνικής αναταραχής. Θα πρόκειται για κυβερνήσεις οι οποίες θα έχουν επιβληθεί χωρίς λαϊκή εντολή , όπως γίνεται στην Ελλάδα,γράφει.

Επικαλείται τον Αμερικανό πολιτικό αναλυτή Ράντι Μάρτιν, ο οποίος γράφει στο crookedbough.com, ότι οι αμερικανοί είχαν προβλέψει την τρέχουσα αναταραχή στην Ευρώπη, την Ελλάδα.
«Η ελληνική κρίση έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια», λέει ο Μάρτιν. «Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη καταρτίσει σχέδια για το πώς να διαχειριστεί την Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, αν η κατάσταση απαιτεί την παρέμβαση αυτή. «

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δικαιολογία της ρωσικής απειλής δεν είναι πια τόσο αξιόπιστη για την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Αυτό που ονομάζεται η «ελληνική κρίση χρέους» είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα μιας συστημικής κατάρρευση δυτικού καπιταλισμού υποστηρίζει το άρθρο του Sputnik και καταλήγει:

“Όταν οι στρατηγοί μιλούν για «διασφάλιση της Ευρώπης» δεν εννοούν την Ρωσία αλλά τον θυμό των ανθρώπων της”.

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΥΡΩΠΗΗΠΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΧΡΕΟΣ

Related Posts

Συρία - αλ Σάρα
ΚΟΣΜΟΣ

Η Συρία γιορτάζει έναν χρόνο από την πτώση του Άσαντ: Ο πρόεδρος αλ Σάρα υπόσχεται «συνύπαρξη και δικαιοσύνη»

08/12/2025 - 22:04
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»

08/12/2025 - 21:15
Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε Όρμπαν: «Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία»

08/12/2025 - 20:51

Διαβάστε Επίσης

Η Συρία γιορτάζει έναν χρόνο από την πτώση του Άσαντ: Ο πρόεδρος αλ Σάρα υπόσχεται «συνύπαρξη και δικαιοσύνη»

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»

Ερντογάν σε Όρμπαν: «Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία»

Γερμανία: «Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ οι ΗΠΑ δεν στέκονται στο πλευρό των Ευρωπαίων»

SAFE: Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα να υποβάλλει εκ νέου το σχέδιο για τους εξοπλισμούς

Ρωσία: Τρεις στρατιώτες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός Αμερικανού που πολεμούσε εθελοντικά για τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από τουρκικό αεροσκάφος ATR-72

Top News

Ένοπλες Δυνάμεις: Σχέδιο για περισσότερα και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron - Η αξία τους στο πεδίο μάχης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχει ή δεν έχει τελικά δίπλωμα; - Δεν το έχει παραδώσει ακόμα στην αστυνομία

Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες - Αριάνα Γκράντε, Σίνθια Ερίβο και «Adolescence» στη λίστα

Νίκος Καραχάλιος για Μαρία Καρυστιανού: Έχει συμβούλους μία γερόντισσα από τη Συρία και μία νεαρή αστρολόγο από το Χάρβαρντ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert