Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αμερικανοί ρίχνουν όπλα στους τζιχαντιστές... καταλάθος! ΒΙΝΤΕΟ

22.10.2014 | 10:15
Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου σήμερα. Το βίντεο δείχνει τους τζιχαντιστές να επιθεωρούν ενα κιβώτιο με πυρομαχικά το οποίο έπεσε σαν δωρο απο τους ουρανούς! Μόνο ώς μια τεράστια γκάφα των αμερικανών μπορει να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Οι ΗΠΑ έστειλαν την Κυριακή C-130 με στρατιωτικές προμήθειες στους κούρδους που υπερασπίζονται το Κομπάνι. Σύμφωνα με τα κοινωνικά δίκτυα και το βίντεο των τζιχαντιστών κάποια απο αυτα τα κιβώτια έπεσαν στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους!

Το παρακάτω tweet δείχνει μάλιστα οτι ακόμη και οι τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ! Οι φωτογραφίες του αμερικανικού εξοπλισμου ανέβηκαν στο twitter συνοδευόμενες απο ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ΗΠΑ!
Το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube με τίτλο «Όπλα και πυρομαχικά έπεσαν από αμερικανικά αεροπλάνα σε περιοχές που ελέγχουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι» δείχνει τζιχαντιστές να επιθεωρούν κιβώτια με χειροβομβίδες και ρουκετοβόλα. Ένας μάλιστα μασκοφόρος τζιχαντιστής κρατά ψηλά μια χειροβομβίδα και λέει τη φράση «λεία για τους μουτζαχεντίν».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο παρακολουθεί τη βία στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, δυο κιβώτια προμηθειών είχαν πέσει σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πάντως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών προμηθειών που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από αέρος κοντά στην πόλη Κομπάνι της Συρίας έχει φτάσει στις κουρδικές δυνάμεις παρά τα βίντεο. «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κιβωτίων κατέληξαν στα σωστά χέρια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι ειδικοί αναλύουν το βίντεο και προσπαθούν να καθορίσουν εάν κάποια από τα κιβώτια της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς τους κούρδους έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν πει ότι τα αμερικανικά μεταγωγικά έριξαν την περασμένη Κυριακή 28 κιβώτια με στρατιωτικές προμήθειες στους κούρδους που υπερασπίζονται το Κομπάνι και ότι μόνο ένα από αυτά είχε πέσει στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Το Πεντάγωνο ανέφερε δε ότι το κιβώτιο αυτό καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που ακολούθησε τη ρίψη της στρατιωτικής βοήθειας προς τους κούρδους. Σύμφωνα με κούρδους αξιωματούχος στο Κομπάνι έπεσαν συνολικά 21 τόνοι προμηθειών σε στρατιωτικό και ιατρικό υλικό.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ είπε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είδαν το βίντεο, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του καθώς όπως είπε «υπάρχει προφανώς μια σειρά ψευδών πληροφοριών, κυρίως προπαγάνδας στο διαδίκτυο και αυτό το βίντεο μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία».

Πηγή - ΑΠΕ/nydailynews
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ