Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Οι απόστρατοι και ο ηγεμών"! Άρθρο του Νίκου Παπαναστάση

13.02.2013 | 00:35
Γράφει ο 
Νίκος Παπαναστάσης

Αντισυνταγματάρχης ε.α.
Μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ


Επιτέλους μετά από μακρά αναμονή, το συντονιστικό των τριών κυβερνητικών ενώσεων αποστράτων, η τρόικα του χώρου, αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση σχετική με τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.

Περιχαρείς και κομπορρημονούντες που για πρώτη φορά πρωθυπουργός (ο ηγεμών) τους συναντά, και μάλιστα αφιερώνοντας ο ίδιος ένα ολόκληρο δίωρο απ’ τον πολύτιμο χρόνο του, άκουσε τους ιστάμενους περιδεείς στρατηγούς ναυάρχους και πτεράρχους, να του εκθέτουν τα δεινά, που ποιος άραγε, επισώρευσε στις ταπεινές τους κεφαλές των υπηκόων τους.

Άρθρωσαν λόγο παραπονιάρικο. Του μίλησαν για την πολιτική του οικονομικού υπουργού Στουρνάρα, αλλά και του βοηθού του Σταικούρα, για την αναλγησία του αντίστοιχου της εργασίας Βρούτση, αλλά και του υγείας Λυκουρέντζου και ο (ηγεμών) έμεινε έκθαμβος. Σε αλλόφρονα κατάσταση βγήκε απ’ την αίθουσα πολλές φορές, πάντα μέσα στο πολύτιμο δίωρο, όπου μετά τις απαραίτητες  διευκρινήσεις ότι η έξοδός του καμία σχέση δεν έχει με την υγεία του προστάτη του, έγινε αντιληπτό ότι έβγαινε για να εκτοξεύσει τηλεφωνικά την μήνη του επί των, σίγουρα ερυθρών, ώτων των υπουργών του.

Οι στρατηγοί ναύαρχοι και πτέραρχοι αναθάρρησαν. Το τοποθετημένο στο δάπεδο βλέμμα τους, ας όψεται η αναγκαία επίδειξη ταπεινοφροσύνης μπροστά στον ηγεμόνα, ανυψώθηκε ελαφρά. Με μια μεταφυσικής ερμηνείας επικοινωνία μεταξύ τους, άηχα, ομοθυμαδόν, ανέκραξαν. «Επιτέλους η πολιτική των υπουργών δεν θα περάσει. Ο ηγεμών πλέον γνωρίζει. Ήδη ενημερώθηκε από εμάς, για τη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του.» Ο δε ηγεμών, με δυσερμήνευτο ανθυπομειδίαμα, μιμούμενος τον αγωνιστή του 1821 Στριφτόμπολα, τον περιγραφόμενο στα ιστορικά χρονικά του Μοριά, ανέκραξε «θα σάξουνε τα πράγματα», αποφεύγοντας επιμελώς βεβαίως να στρίψει δις και τρις τον μύστακά του, γιατί απλά δεν διαθέτει, αλλά ούτε να θωπεύσει τα’ αχαμνά του, κατά την περιγραφόμενη πρακτική που ακολούθησε ο Στριφτόμπολας πριν μιλήσει στους συγκεντρωμένους αγωνιστές του.


Μετά απ’ αυτό, για αδιευκρίνιστους προς το παρόν λόγους και από διερευνώμενης αξιοπιστίας μαρτυρίες, οι παριστάμενοι, βγήκαν απ’ το πρωθυπουργικό γραφείο οπισθοπορούντες, λήγοντας έτσι τη περίφημη συνάντηση με το (ηγεμόνα).

Μετά απ’ αυτά, υπάρχει διάχυτη η βεβαιότητα, ότι ο αγώνας που θα οργανώσουν θα είναι ανένδοτος. Θα οργανώνεται και θα διευθύνεται, μέσα απ’ την γραφειακή υποδομή που ο ηγεμών δεσμεύθηκε, μετά από μαχητικό αίτημά τους, ότι θα τους παραχωρήσει, εγγύτατα του περιδεούς απ’ τις αγωνιστικές επιδώσεις της τρόικας των αποστράτων, κ. Υ.ΕΘ.Α.

Ήδη οι αγωνιστές στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, πάντα από πληροφορίες διερευνώμενης αξιοπιστίας, συνεργάζονται στενά με τον γείτονά τους πλέον κ. Υ.ΕΘ.Α, για την συγκρότηση του αγωνιστικού και διεκδικητικού τους επιτελείου, απαρτιζόμενο αποκλειστικά απ’ την Π.Ο.Σ, Α.ΚΙ.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Καλούς Αγώνες Συναγωνιστές
(Το παρών κείμενο εκφράζει προσωπικές θέσεις κι απόψεις)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: κάλεσμα ΑΝΕΑΕΔ προς "θεσμικές ενώσεις" για κοινές αντιδράσεις

Απόστρατοι: "Δεν ικανοποιηθήκαμε, συνεχίζουμε με κινητοποιήσεις"

"Μόνο λεφτά μη μου ζητάτε". Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Σαμαρά-απόστρατων,με ποιον μίλησε τηλεφωνικά

 

 

ΣΧΟΛΙΑ