Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι άραβες σύμμαχοι δεν θέλουν να υποστηρίξουν το «παιχνίδι » της Ουάσιγκτον στη Συρία

10.11.2015 | 20:34

Τα αραβικά έθνη , που πήραν αρχικά μέρος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIL , άρχισαν να δυσπιστούν σχετικά με τις δολοπλοκίες της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και έχουν αλλάξει τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν αυτό που θεωρούν ως πραγματικές απειλές , δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντίμιρ Prohvatilov στο Radio Σπούτνικ .
« Πολλοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να νικήσουν το ISIL . Πραγματικός στόχος της Ουάσιγκτον είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεγχόμενου χάους στη Μέση Ανατολή για να ασχοληθεί με γεωπολιτικά και γεωοικονομικά θέματα . Καθήκον της Αμερικής είναι να πυροδοτήσει μια αιματηρή σύγκρουση και να σύρει τους άλλους σε αυτή », υποστήριξε ο αναλυτής .
Τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη Μέση Ανατολή , σύμφωνα με τον Prohvatilov , ώθησε τον νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό του Καναδά να αποχωρήσει από την εκστρατεία εναντίον του ISIL .Αυτό δειχνει ότι Τζάστιν Τρουντό δεν θεωρεί την επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως ευεργετική για τον Καναδά .
Η στάση αυτή δεν συναντάται μόνο στον Καναδά, υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας . Πολλές αραβικές χώρες που που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προσχωρούν σ΄ αυτή τη θέση .
«Οι πολίτες στη Σαουδική Αραβία , την Ιορδανία και το Κατάρ δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν πόλεμο . Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας ουσιαστικά επανδρώνεται από πακιστανούς μισθοφόρους . Οι Σαουδάραβες δεν έχουν καμία επιθυμία να πολεμήσουν» υποστήριξε ο ίδιος .
Οι Άραβες συμμάχοι της Ουάσιγκτον έστρεψαν την προσοχή τους στην Υεμένη και θεωρούν την αντιμετώπιση των Χούτις ως προτεραιότητα .
« Ο Ριάντ βλέπει τους Χούτις ως απειλή , αφού είναι ικανοί να διαθέσουν 200.000 έμπειρους μαχητές . Το ίδιο ισχύει και για την Ιορδανία και το Κατάρ . Αντιλαμβάνονται την Υεμένη ως μια πραγματική απειλή , ενώ Iτο SIL είναι ένα λεπτό ζήτημα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ», σημείωσε Prohvatilov .
«Οι Αμερικανοί θέλουν οι Ρώσοι , είτε να σταματήσουν την εκστρατεία ( έτσι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να κατηγορήσει τη Μόσχα για μια στρατιωτική ήττα ή δειλία ) ή να επεκταθεί έτσι ώστε η Ρωσία να φέρει το σύνολο του κόστους μιας σημαντικής στρατιωτικής εμπλοκής» , πρόσθεσε .

Πηγή: sputniknews.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ