Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι άστεγοι στην Ελλάδα είναι μορφωμένοι" - Ρεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων

30.12.2013 | 06:01
Ρεπορτάζ για τους άστεγους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα  έχουν αρκετές τουρκικές εφημερίδες, εστιάζοντας κυρίως ότι μεταξύ των αστέγων είναι και πολλοί μορφωμένοι.

Το μοτίβο των ρεπορτάζ είναι λίγο πολύ το εξής: 

Στην Ελλάδα, η οποία από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, τώρα πλέον στους δρόμους της που παλαιότερα, πριν από την κρίση, ζούσαν μόνο οι χρήστες ναρκωτικών, τώρα υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι είναι μορφωμένοι αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους. Πολλοί απόφοιτοι Πανεπιστημίων που χάνουν τη δουλειά τους βρίσκουν τον εαυτό τους στο δρόμο.
 Στην Αθήνα, οι άστεγοι παρατηρούνται και σε μεγάλες λεωφόρους όπως η Πειραιώς, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου. Οι αρμόδιοι του Ιδρύματος Κλίμακα, τονίζουν ότι αυτήν την στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν 20.000 άστεγοι. 
Η ΜΚΟ''Κλίμακα'', η οποία μοιράζει και φαγητό, ενώ πέρυσι πρόσφερε 60 γεύματα την εβδομάδα, φέτος προσφέρει 200 γεύματα την εβδομάδα και αυτό δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Να μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι:

- «Οι μορφωμένοι Έλληνες έμειναν στους δρόμους», είναι ο τίτλος της Bugun που γράφει ότι στην Ελλάδα, που είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που χτυπήθηκε περισσότερο από την οικονομική κρίση, ακόμα και οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων άρχισαν να μένουν άστεγοι.

-  «Η Ελλάδα έμεινε άστεγη», είναι ο τιτλος της   Sabah.

- «Τώρα στην Ελλάδα ακόμα και οι μορφωμένοι είναι άστεγοι», γράφει η  Aksam

-  «Η κρίση άφησε τη γείτονα άστεγη» γραφει η εφ/δα Yurt 

-«Η Ελλάδα στα νύχια της οικονομικής κρίσης».  γράφει η εφ/δα Ortadogu για το θέμα

Συναυλία Μάριου Φραγκούλη στην Άγκυρα

Πέραν αυτών πάντως γίνεται αναφορά και στη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στην Άγκυρα στις 11 Ιανουαρίου 2014. Η Haberturk με τον τίτλο: «Θα έρθει ο Έλληνας τενόρος», γράφει ότι με τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας και της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου της Άγκυρας, ο διεθνούς φήμης τενόρος, Μάριος Φαγκούλης, θα συναντηθεί με τους φιλόμουσους στο γκαλά του Κονσέρτου για το Νέο Έτος. 

Διαβάστε ακόμη:

Οι Τούρκοι θαυμάζουν την αλληλεγγύη των ελληνικών ΕΔ για τους οικονομικά αδύναμους

Η "σκοτεινή πλευρά" του succes story - Άστεγοι 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ