Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εμμονές του NATO με τον Άσαντ και το "λάθος" της Λιβύης με τον Καντάφι

12.10.2015 | 14:34
Το ΝΑΤΟ επιμένει να θεωρεί ότι το κορυφαίο ζήτημα για την τραγωδία της Συρίας είναι ότι οι Ρώσοι υποστηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ. Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι «το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς Άσαντ δεν είναι εποικοδομητικό και εξυπηρετεί μόνο την επιμήκυνση του χρόνου της σύγκρουσης». Αυτά τα είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική συνέλευση των χωρών - μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, στη Νορβηγία, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η Ρωσία θα πρέπει να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Μια άλλη τραγωδία αυτή της Λιβύης δεν είναι χρονικά και τόσο μακριά. Και ο κ.Στόλντεμπεργκ κάτι θα θυμάται προφανώς . Η μανία της Δύσης να πέσει με κάθε κόστος ο Καντάφι, οδήγησε σε μια στρατιωτική επέμβαση που πέτυχε τελικά την πτώση του καθεστώτος. Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τι συνέβη και τι εξακολουθεί να συμβαίνει στην Λιβύη; Μια χώρα στο απόλυτο χάος , που κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί την επόμενη ώρα! Όπως αποδείχτηκε έριξαν ένα καθεστώς χωρίς να έχουν στο σχέδιό τους ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Ίσως βέβαια αυτός να ήταν και ο πραγματικός στόχος της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη. Το πετρέλαιο φεύγει ευκολότερα και φθηνότερα από τη χώρα.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι και η Ρωσία παίζει το δικό της μεγάλο παιχνίδι στην Συρία. Κανένας “μεγάλος” δεν στέλνει τα μαχητικά του να βομβαρδίζουν χωρίς να υπολογίζει σε κέρδος. Από την άλλη δημοσίως τουλάχιστον η Μόσχα δεν έχει αποκλείσει τίποτα για την επόμενη μέρα της Συρίας,η οποία πιθανότατα όπως λέει να μην περιλαμβάνει τον Άσαντ.

Συνεπώς καλό θα είναι το NATO να δείξει ότι έχει μάθει από τα τραγικά λάθη που διαρκώς κάνει. Ποτέ δεν είναι αργά…


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ