Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oι “φύλακες άγγελοι” των Ενόπλων Δυνάμεων - ΒΙΝΤΕΟ

09.09.2017 | 19:22
Η εκπομπή “Με Αρετή και Τόλμη” που θα μεταδοθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ άλλων θεμάτων περιλαμβάνει "αφιέρωμα" στους "φύλακες άγγελους" των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν είναι αλλοι από τους απόφοιτους της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής. 

Επίσης η Σχολή περιλαμβάνει: 

-Εντυπωσιακά πλάνα από άσκηση με τεθωρακισμένα στον Έβρο.

-Εικόνες από την θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων.

Οι πανεπιστημιακές σπουδές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Οι σπουδαστές εξασκούνται στην μεταφορά τραυματιών σε συνθήκες πραγματικής μάχης και κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα χειρουργεία. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝ

Ήταν η πρώτη Παραγωγική Σχολή Αξιωματικών Γυναικών. Ιδρύθηκε το 1946, όταν το πέρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέδειξε την ανάγκη στελέχωσης των ΕΔ με μόνιμο στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό. Στην Σχολή εισάγονταν μόνο γυναίκες μετά από εξέταση επιτροπής αποτελούμενη από την Διευθύνουσα Νοσηλεύτρια της Διεύθυνσης Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΓΕΣ και 5 Ανώτερους Υγειονομικούς Αξιωματικούς, με βάση το νέο Βρετανικό Σύστημα εκπαίδευσης που είχε υιοθετηθεί και εφαρμοζόταν στον Στρατό. Οι πρώτες 21 μαθήτριες εισήλθαν στην «Στρατιωτική Σχολή Εκπαιδεύσεως Αδελφών Νοσοκόμων» στις 14.11.46.Η ημερομηνία αυτή αποτελεί και την ημέρα εορτασμού της ιδρύσεως της σχολής.

Στόχοι:

α. Να παρέχει εκπαίδευση όπως αυτή προβλέπεται στο νόμο 3187/03.
β. Να αναπτύσσει τις απαιτούμενες αρετές και τη στρατιωτική αγωγή των σπουδαστών, ώστε να διαμορφώνει Αξιωματικούς Νοσηλευτές, με ηγετικά προσόντα, στρατιωτική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική παιδεία και αγωγή.
γ. Να συμμετέχει σε ερευνητικά-εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες της Πολιτείας που αφορούν σε θέματα νοσηλευτικής επιστήμης και τεχνολογίας.
δ. Να οργανώνει Σχολείο προετοιμασίας αλλοδαπών υποτρόφων στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Το τρέιλερ της εκπομπής:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ