OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Οι Γερμανοί προκαλούν! «Πληρώσαμε αποζημιώσεις βάζοντας την Ελλάδα στην Ευρώπη»!

21/03/2015 - 08:25
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Γερμανοί μέσω των ΜΜΕ τους “παίζουν” με τις σκληρές ιστορικές μνήμες αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν και μια αγωνία για το θέμα που κατόρθωσαν μόνοι τους να “αναστήσουν” . Ταυτόχρονα με τον σχεδόν πανευρωπαϊκό “αντιγερμανισμό” που αναπτύσσεται ταχύτητα με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του Βερολίνου.

Το Spiegel λοιπόν κυκλοφορεί με το εξώφυλλο που βλέπετε στη φωτογραφία.

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με αξιωματικούς Ναζί στην Ακρόπολη, από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, και ανάμεσά τους η Άνγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται… έγχρωμη, για να ξεχωρίζει, φορώντας κίτρινο παντελόνι και πράσινο σακάκι.

Τίτλος του κεντρικού θέματος: “Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη”.

«To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ στην εισαγωγή υπάρχει ένα γκράφιτι που παρουσιάζει την Μέρκελ να φέρει μουστάκι. «Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel όμως υπάρχει και μια συνέντευξη του καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν . Μια συνέντευξη στην οποία με …αγωνία ο κ.καθηγητής προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πολεμικών αποζημιώσεων και αποπληρωμής κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα! Φθάνει στο σημείο ο κ.καθηγητής να συνδέει ξεδιάντροπα τα όποια χρήματα αναλογούσαν στην Ελλάδα από την είσοδό της στην ΕΟΚ ακόμη ως ..αποζημιώσεις! Οι Γερμανοί -ακόμη και οι …καθηγητές- φαίνεται ότι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Γερμανός καθηγητής ακροβατεί επικίνδυνα θεωρώντας την Ευρώπη και την ΕΕ αποκλειστικά γερμανική υπόθεση . Είναι προφανές ότι τέτοιους είδους ακροβαταισμοί και παραλογισμοί δείχνουν ότι υπάρχει πλέον προβληματισμός για την δημόσια απαίτηση που εκφράζεται -κι όχι μόνο από την Ελλάδα- για να ανοίξει σοβαρά πλέον η συζήτηση για όσα η Γερμανία οφείλει να πληρώσει στα κράτη που κατέστρεψε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απ΄ αυτή τη άποψη το εξώφυλλο του Spiegel είναι μάλλον χρήσιμο για όλους τους άλλους πλην των Γερμανών.

Tags: ΕΕ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Παρενοχλήσεις, παραβιάσεις και κλίμα έντασης από την Τουρκία: Ψάχνει αφορμή η Άγκυρα και ψηφίζει νόμο για τη Γαλάζια Πατρίδα

Καιρός σήμερα: Tοπικές βροχές σε Ιόνιο, βόρεια ηπειρωτικά και βορειοανατολικό Αιγαίο

Σαν σήμερα: To 1918 o Ελληνικός Στρατός νικάει τους Βούλγαρους στο Μακεδονικό μέτωπο

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

«Βόμβα» από Νετανιάχου: Επισκέφθηκε μυστικά τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Top News

Μαρία Καρυστιανού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Καταγγέλλουμε ένα έγκλημα» - «Το κράτος εγκλωβίζει τα παιδιά μας»

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης για τον ακρωτηριασμό του 22χρονου στο Survivor: «Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Μυρτώ στην μητέρα της, λίγο πριν πεθάνει - «Μαμά μου σε ευχαριστώ»

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert