Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Γερμανοί συνέλαβαν 3 Τούρκους για κατασκοπεία υπέρ MIT

19.12.2014 | 15:32
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Οι γερμανικές Αρχές συνέλαβαν τρεις Τούρκους με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας ΜΙΤ.
Από την εισαγγελία της Καρλσρούης (Karlsruhe) , εις βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο στις 11 Νοεμβρίου, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στις 17 Δεκεμβρίου.Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,πρόκειται για τον Muhammed Taha G. , 58 ετών, τον Axmet Duran Y., 58 ετών και τον Goksel G, 33 ετών. Φέρονται να κατηγορούνται συγκεκριμένα για συλλογή μυστικών πληροφοριών για συμπατριώτες τους, για λογαριασμό της ΜΙΤ.

Σύμβουλος του Νταβούτογλου;

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο σήμερα για ''κρίση κατασκοπείας με τη Γερμανία'', έτσι τιτλοφορείται μάλιστα δημοσίευμα στην πρώτη της Hurriyet, αναφερόμενο στη σύλληψη 3 Τούρκων στη Γερμανία, ενώ αναφέρει ότι η τουρκική πρωθυπουργία, από την πλευρά της, διέψευσε ότι οι 3 Τούρκοι συνδέονται με τη ΜΙΤ, ενώ τα διαδικτυακά μέσα Oda TV και Τ24 γράφουν ότι ο ένας εκ των υπόπτων είναι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, κ. Muhammed Talha Gergerlioglu.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ