Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο μακράς διάρκειας"

24.05.2013 | 09:18
Η στρατιωτική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να αποφύγει μια μακράς διάρκειας σύρραξη με τον Συριακό στρατό. Την εκτίμηση αυτή μετέφερε σε Σύρους πρόσφυγες ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, μιλώντας τους σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, στα σύνορα με τη Συρία.

Οι πρόσφυγες ζήτησαν από τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών να στηρίξει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με στόχο τον τερματισμό του εμφυλίου σπαραγμού και την αιματοχυσία.

-«Γιατί δεν επεμβαίνουν οι μεγάλες δυνάμεις να σταματήσουν την αιματοχυσία;» ρώτησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό μια γυναίκα πρόσφυγας.

-«Νομίζω πως οι μεγάλες δυνάμεις φοβούνται να αναμειχθούν σε άλλον ένα πόλεμο σε ισλαμική χώρα. Φοβούνται πως θα είναι ένας πόλεμος μεγάλης διάρκειας. Ούτε οι Αμερικανοί στρατιωτικοί, από ότι ακούω, δεν θέλουν έναν πόλεμο μακράς πνοής με τις δυνάμεις του Ασάντ» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η ίδια γυναίκα σχολίασε πως «ακόμα ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι καλύτερα από την κόλαση που ζούμε σήμερα», ενώ ένας άλλος πρόσφυγας συμπλήρωσε: «Μα και σήμερα στη Συρία δεν έχουμε πόλεμο; Σκοτώνουν παιδιά, βιάζουν γυναίκες. Που είναι η ανθρωπιστική συμπαράσταση;».

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε πως έως το τέλος του έτους οι πρόσφυγες από τη Συρία, μπορεί να ανέλθουν στα 3,6 εκατομμύρια.

«Είναι πολύ πιθανόν χωρίς παρέμβαση και συμπαράσταση σε αυτούς που αντιστέκονται στον Ασάντ, να έχουμε εκατομμύρια πρόσφυγες στα σύνορα. Εκατομμύρια και όχι χιλιάδες» είπε ο κ. Καρ.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως ο ίδιος δεν είναι υπέρ τη στρατιωτικής παρέμβασης αλλά δεν έχει και πειστικά επιχειρήματα εναντίον της ακούγοντας τις φρικιαστικές ιστορίες των προσφύγων.

«Σημειώνεται μια καταστροφή εδώ και ο κόσμος θα πρέπει να κατανοήσει πως μια στρατιωτική δράση είναι μικρότερο κακό για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανθρωπιστική κρίση» υποστήριξε ο Αυστραλός υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Καρ η επιμονή των ΗΠΑ σε μια διεθνή εκστρατεία και όχι σε μονομερή λήψη μέτρων από την Αμερική, στη Συρία, φαίνεται να ικανοποιεί και τους Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων μόνο το 10%, σύμφωνα με δημοσκόπηση, επιθυμεί επέμβαση στη χώρα αυτήν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ