Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Oι ΗΠΑ είναι υπέρ μιας δυναμικής αντίδρασης κατά του αυταρχισμού του Μαδούρο

31.07.2017 | 10:30
Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ μιας “δυναμικής και ευέλικτης αντίδρασης κατά των αρχιτεκτόνων του αυταρχισμού,” αντιδρώντας σε αυτό που χαρακτήρισαν ως μια διαβλητή εκλογική διαδικασία στην Βενεζουέλα, για την εκλογή νέας Συντακτικής Συνέλευσης, υπό τον αριστερό πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

“Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και των συνταγματικών αντιπροσώπων τους, στην προσπάθειά τους ν΄ αποκαταστήσουν μία πλήρη κι ευημερούσα δημοκρατία στην χώρα τους,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

“Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δυναμικά κι ευέλικτα μέτρα κατά των αρχιτεκτόνων του αυταρχισμού στην Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων κι όσων συμμετέχουν στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, ως αποτέλεσμα της σημερινής διαβλητής εκλογικής διαδικασίας,” πρόσθετε η ανακοίνωση.

Παράλληλα, το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την βία των αρχών της Βενεζουέλας, κατά των διαδηλωτών και παρότρυνε τις κυβερνήσεις της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, “ ν’ αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που υπονομεύουν την δημοκρατία, αρνούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχουν την ευθύνη για την βία και την καταπίεση ή συμμετέχουν σε διεφθαρμένες πρακτικές.” 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εκλογές της Κυριακής που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο κλίμα έντασης και σημαδεύτηκαν από τα βίαια επεισόδια  με τουλάχιστον 10 νεκρούς. Η προσέλευση στις εκλογές της Βενεζουέλας για τη Συντακτική Συνέλευση έφτασε το 41,5% σύμφωνα με τα στοιχεία της εκλογικής επιτροπής. Περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Η αντιπολίτευση ωστόσο που δηλώνει ότι η προσέλευση φτάνει το 12%, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις εκλογές και καλεί σε νέο κύκλο διαμαρτυριών.

Περισσότερα στο newsit.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ