Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν δύο βομβαρδιστικά B-1B στην Κορέα - ΒΙΝΤΕΟ

12.09.2016 | 11:47
Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, είχε προγραμματίσει να στείλει σήμερα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B προς την Κορεατική Χερσόνησο, αλλά η πτήση αναβλήθηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Γκουάμ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap News Agency).

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε προγραμματίσει αρχικά να στείλει τα δύο Β - 1Β Lancers στη Νότιας Κορέας στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας συνοδεία ενός νοτιοκορεάτικου F - 15K και ενός αμερικανικού F -16.Το  πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι  οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να στείλουν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B στην Κορεατική Χερσόνησο, σε μια επίδειξη δύναμης και στρατηγικής ισχύος, μετά την 5η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, την Παρασκευή. 

Η πτήση που αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί. Η Γκουάμ αυτή τη στιγμή υποφέρει από Τυφώνα. Παρόλα αυτά, ο Moon Keun-sik, στρατηγικός αναλυτής τονίζει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να επηρεάζουν την Βόρεια Κορέα καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση του η παρουσία των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και μειώσει τον κίνδυνο απιελών από  την Βόρεια Κορέα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και yonhapnews.co.kr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ