Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ πυρομαχικών μεταφέρουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη - Τι ετοιμάζουν;

23.02.2016 | 16:22
Τη μεγαλύτερη ποσότητα πυρομαχικών της τελευταίας δεκαετίας μετέφεραν οι ΗΠΑ σε αποθήκες στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία τους και τις ασκήσεις τους στις περιοχές κοντά στην Ρωσία.

 H Ουάσινγκτον έχει στείλει πάνω από 5.000 τόνους πυρομαχικών στη Γερμανία, το μεγαλύτερο ποσό σε 10 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ
, προσθέτοντας ότι η αποστολή θα βοηθήσει να «στην συνέχεια της ενεργοποίησης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ» και στην υπεράσπιση των συμμάχων.  Την ευθύνη μεταφοράς των πυρομαχικών από τον λιμένα άφιξης στους χώρους αποθήκευσης είχε η 21η Διοίκηση Υποστήριξης Θεάτρου [Επιχειρήσεων] (21st TSC: Theater Support Command) και η 598 Ταξιαρχία Μεταφορών (598th Transportation Brigade).

τη μεγαλύτερη αποστολή πυρομαχικών των ΗΠΑ προς την Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια, η 21η Διοικηση Υποστήριξης Θεάτρου (21st Theater Sustainment Command) .. μετέφερε πάνω από 5.000 τόνους πυρομαχικών ... σε αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Miesau [Γερμανία] στις 17 με 18 Φεβ," αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού.

"Αυτή η κρίσιμη αποστολή θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, και το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη ενιαία αποστολή σε 10 χρόνια αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή μας για την υπεράσπιση των συμμάχων μας” δήλωσε ο 21ος επικεφαλής TSC του προσωπικού, συνταγματάρχης Matthew Redding.

Τα πυρομαχικά στάλθηκαν σε 415 εμπορευματοκιβώτια και αποθηκεύτηκαν σε μια αποθήκη στην Miesau. Θα είναι διαθέσιμα σε διάφορα στρατεύματα και για διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης Anakonda 2016, μια απο τις μεγαλύτερες πολυεθνικές ασκήσεις του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία τον Ιούνιο και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότερα από 20.000 άτομα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ