Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27.01.2013 | 12:58

Μαλί: Οι ΗΠΑ θα ανεφοδιάζουν τα γαλλικά αεροσκάφη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχτηκαν να ανεφοδιάζουν με καύσιμα τα αεροσκάφη της γαλλικής δύναμης στο Μαλί, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχτηκαν να ανεφοδιάζουν με καύσιμα τα αεροσκάφη της γαλλικής δύναμης στο Μαλί, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Το Παρίσι είχε ζητήσει πριν από δύο εβδομάδες από την Ουάσινγκτον να θέσει στη διάθεση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών που συμμετέχουν στην αποστολή στο Μαλί τα δικά της αεροπλάνα ανεφοδιασμού και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα αποδέχτηκε το αίτημα αυτό.

Ο Πανέτα συζήτησε με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν τους τρόπους της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης με στόχο να απωθήσουν τους ισλαμιστές αντάρτες από το Μαλί.

ΟΙ δύο υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης και στο σχέδιο αμερικανικής βοήθειας στη μεταφορά αφρικανικών δυνάμεων, ειδικά από το Τσαντ και το Τόγκο, που κλήθηκαν να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις στο Μαλί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Εκτός από τα αεροσκάφη C-17, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στη Γαλλία στήριξη στον τομέα των πληροφοριών μέσω των δορυφόρων και των αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τους

Στην Λιβύη του 2011, η Ουάσινγκτον είχε αναλάβει το 80% των επιχειρήσεων εναέριου ανεφοδιασμού των αεροσκαφών της συμμαχίας.

Χθες Σάββατο, 16η ημέρα της γαλλικής επέμβασης στο Μαλί, στρατιώτες των δύο χωρών κατέλαβαν την πόλη Γκάο προπύργιο των ισλαμιστών στο βόρειο Μαλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μάλι-Αλγερία. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ανάλυση

Στόχος των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων η πλήρης ανακατάληψη του Μαλί
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ