Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ήρωες των -ούτε- 1000 ευρώ και οι βουλευτές των 6500 το μήνα! Σωτήρια αποστολή στο Αιγαίο

15.11.2013 | 12:10
Οι βουλευτές εξακολουθούν χωρίς να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα -για τύψεις δεν γίνεται λόγος- να ειπράττουν μηνιαίο μισθό 6500 ευρώ για να ψηφίζουν μόνο μέτρα και να βλέπουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να περνούν.

Την ίδια ώρα στρατιωτικοί παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους ,μακρυά από τις οικογένειές τους για να πάρουν κατά μέσο όρο ούτε 1000 ευρώ. Τελευταίο παράδειγμα αυτό που έγινε τη νύχτα στο Αιγαίο, την ίδια ώρα που οι 300 των 6500 ευρώ είχαν πέσει κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα. Η κανονιοφόρος Πολεμιστής μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα κλήθηκε να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Ηλικιωμένος που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο στη Λέρο δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης αν το πλήρωμα της κανονιοφόρου Πολεμιστής δεν αναλάμβανε να καλύψει για άλλη μια φορά την αναπηρία του ελληνικού κράτους. Ο διοικητής κανονιοφόρων έδωσε εντολή χωρίς δεύτερη σκέψη στον κυβερνήτη πλωτάρχη του Πολεμιστή να πάρει τον ηλικιωμένο και να τον μεταφέρει άμεσα στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Οι καιρικές συνθηκες ήταν απαγοευτικές, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι η αποστολή δεν θα γινόταν. Όπως κι έγινε.

Όλα αυτά από ανθρώπους που βρίσκονται στην θάλασσα μακρυά από το σπίτι τους για περίπου 200 ημέρες το χρόνο! Η αίσθηση καθήκοντος τελικά σ΄ αυτή τη χώρα πληρώνεται πολύ φθηνά. Όσοι την έχουν και την αποδεικνύουν πληρώνονται με ψίχουλα. Όσοι απολαμβάνουν καφεδάκι στο εντευκτήριο της Βουλής λαμβάνουν 6500 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη:

Επιχείρηση "κλιμακούμενης έντασης" στο Αιγαίο απο Τουρκία

Αποστολή στο Αιγαίο! Super Puma σώζει ναυαγούς φορτηγού πλοίου - ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ