Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι κάλπες άνοιξαν στο Ισραήλ

22.01.2013 | 09:54
Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα το πρωί στο Ισραήλ για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών για την ανάδειξη της 19ης Κνεσέτ (κοινοβούλιο) στην 64ετή ιστορία του εβραϊκού κράτους. Φαβορί των εκλογών είναι ο απερχόμενος δεξιός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Τα περίπου 10.100 εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα. Τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα θα μεταδώσουν τις εκτιμήσεις τους αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από αύριο.

Περίπου 5,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί ψηφίζουν για να εκλέξουν τους 120 βουλευτές τους και, κατά πάσα πιθανότητα, να επανεκλέξουν στην πρωθυπουργία τον Νετανιάχου.

Ένα κόμμα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 2% των ψήφων για να εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το πολύ δεξιό ψηφοδέλτιο που συνασπίζει το Λικούντ του Νετανιάχου και το κόμμα Ισραήλ Μπεϊτέινου του υπερθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν αναμένεται ότι θα κερδίσει από 32 ως 35 έδρες στην Κνεσέτ.

Ως επικεφαλής του ισχυρότερου ψηφοδελτίου, ο "Μπίμπι" Νετανιάχου πιστεύεται ότι θα κερδίσει μια τρίτη εντολή, τη δεύτερη διαδοχική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΡΑΗΛ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Το αποτέλεσμά τους διεθνής παρέμβαση.Άρθρο του Χ.ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Ισραηλινές εκλογές. Γιατί μας αφορούν; Ανάλυση του Β.Γιαννακόπουλου


Νετανιάχου: Καμία εκκένωση εβραϊκού οικισμού αν παραμείνω στην εξουσία
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ