Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ναύτες και η θάλασσα! Επιστροφή στην ναυτική εκπαίδευση για τους στρατεύσιμους του ΠΝ

03.05.2014 | 00:01
Ναυτική εκπαίδευση για τους ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δοκιμής της “διακλαδικής κατάταξης” στην Τρίπολη , βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα . Όπως σε κάθε το καινούργιο υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Οι σειρές στρετευσίμων που παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη από στρατό, ναυτικό και αεροπορία μαζί είναι πλέον αρκετές για να διαπιστωθεί τι μπορεί να βελτιωθεί.

Το πρώτο συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι ναύτες χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση στη θάλασσα. Αυτονόητο θα πείτε αλλά χρειάστηκε να λειτουργήσει το νέο σύστημα για να διαπιστωθεί στην πράξη. Μην ξεχνάμε ότι μετά από αρκετά χρόνια στρατεύσιμοι ναύτες επέστρεψαν σε πλοία του Στόλου μας και αυτό είναι θετικό για μια ναυτική χώρα όπως η Ελλάδα.

Υπήρξαν απόψεις που ήθελαν τους ναύτες να μην παρουσιάζονται καθόλου στην Τρίπολη και να επιστρέψει η κατάταξή τους στο στρατόπεδο Κανελλοπουλου ,μεχρι να ενεργοποιηθεί ξανά ο Πόρος. Από την άλλη όμως κρίθηκε ότι αυτό θα αποτελούσε ένα πλήγμα στην προσπάθεια που γίνεται για να τονωθεί με κάθε τρόπο και κόστος η διακλαδικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά από συσκέψεις και συζητήσεις ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε μια “σολομώντεια λύση”, μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Η κατάταξη των ναυτών θα συνεχίσει να γίνεται στην Τρίπολη όπου θα παραμένουν για τρεις εβδομάδες. Στην συνέχεια οι ναύτες θα πηγαίνουν στο στρατόπεδο Κανελλόπουλος για την ναυτική τους εκπαίδευση. Το πόσο θα διαρκεί αυτή η εκπαίδευση είναι υπό σκέψη.

Για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις θα εξεταστούν και τα οικονομικά δεδομένα της κάθε λύσης. Την περίοδο που διανύουμε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Η θέση του Onalert

Αν και η “διακλαδική κατάταξη” αντιμετωπίστηκε με πολύ θερμά και θετικά σχόλια από το σύνολο των ΜΜΕ , ποτέ δεν κατανοήσαμε τι ουσιαστικό προσφέρει. Για να μην μασάμε τα λόγια μας και εκφράζοντας την προσωπική μας θέση δεν έχει κανένα απολύτως όφελος η κατάταξη ναυτών στην Τρίπολη! Ειδικά αν αποτελεί οριστική απόφαση η επιστροφή στρατευσίμων στα πλοία, αυτό που προέχει να μάθουν είναι ότι έχει σχέση με την θάλασσα και τα πλοία στα οποία θα υπηρετήσουν. Και είναι βέβαιο ότι έχουν να μάθουν πολλά.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα Δομή - "Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι " - Ανάλυση του συντονιστή Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ