Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20.12.2012 | 09:46

Οι παραιτήσεις συνεχίζονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Βεγγάζη

Ένας αμερικανός διπλωμάτης παραιτήθηκε και άλλοι τρεις απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους μετά την δημοσιοποίηση επίσημης έκθεσης που επιρρίπτει ευθύνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα προβλήματα στην ασφάλεια του προξενείου της Βεγγάζης

Ένας αμερικανός διπλωμάτης παραιτήθηκε και άλλοι τρεις απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους μετά την δημοσιοποίηση επίσημης έκθεσης που επιρρίπτει ευθύνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα προβλήματα στην ασφάλεια του προξενείου της Βεγγάζης, το οποίο δέχτηκε επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις άνθρωποι.

Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον "αποδέχτηκε την απόφαση του Ερικ Μπόσγουελ να παραιτηθεί από υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την διπλωματική ασφάλεια", μια υπηρεσία που εγγυάται την ασφάλεια όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών και δικτύων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Άλλα δύο στελέχη της υπηρεσίας αυτής απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους καθώς και ένας εργαζόμενος στον τομέα Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών, προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν μεταδώσει το CNN και το CBS.

"Οι παραιτήσεις των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι το τέλος της ιστορίας αυτής διότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζητάμε ευθύνες από την κυβέρνηση για τις σοβαρές αποτυχίες της, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον μια άλλη Βεγγάζη", δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν.

Η έκθεση που συνέταξε ανεξάρτητη επιτροπή κάνει λόγο για "κενά και παραλείψεις δύο τμημάτων του υπουργείου Εξωτερικών", με αποτέλεσμα να ανατεθεί η ασφάλεια του προξενείου της Βεγγάζης σε ακατάλληλο προσωπικό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, η οποία είναι άρρωστη και έχει να εμφανιστεί δημοσίως από τις 7 Δεκεμβρίου. Στη θέση της θα καταθέσει σήμερα στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Μπερνς.

Ο Μπερνς παραδέχτηκε ότι η έκθεση επισημαίνει "σοβαρά και απαράδεκτα προβλήματα" στους κόλπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Στη Βεγγάζη πήραμε εξαιρετικά σκληρά και οδυνηρά μαθήματα", είπε χαρακτηριστικά.

"Ειλικρινά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν διέθεσε στη διπλωματική αποστολή της Βεγγάζης την ασφάλεια που χρειαζόταν", τόνισε ο Τόμας Πίκερινγκ, συμπροεδρεύων της επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποδέχεται τις ευθύνες για τη Βεγγάζη η Χίλαρι Κλίντον


ΗΠΑ: Η CIA είχε μυστική αποστολή στο προξενείο στη Βεγγάζη

Η Λιβυή μετά τον Καντάφι. Άρθρο του Β.Γιαννακόπουλου
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ