Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Μάθημα" από ΗΠΑ στους Αρχηγούς για το πως πρέπει ένας ηγέτης να αντιδρά- Θα το μάθουν;

29.04.2013 | 00:01
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι οι μεγάλες και ξαφνικές στρατιωτικές περικοπές του αμυντικού προϋπολογισμού θα βλάψουν την ετοιμότητα του Στρατού, καθώς και τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί σε μια πιθανή σύγκρουση στην τεταμένη κορεατική χερσόνησο.

Ο στρατηγός Ρέϊ Οντιέρνο τα δήλωσε όλα αυτά ενώπιον της Γερουσίας . Και ακόμη βέβαια …δεν έχει τιμωρηθεί!

Όπως γίνεται στην Ελλάδα για παράδειγμα. Όπου όταν ένας Αρχηγός…τολμήσει μετά από 38 χρόνια να αρθρώσει μία λέξη για τέτοια θέματα αποστρατεύεται. Ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης είναι το τελευταίο παράδειγμα. Και ο Αμερικανός Αρχηγός του Στρατού δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα στρατιωτικού ηγέτη στο εξωτερικό που λέει δημοσίως αυτά που πρέπει να ακούσουν οι πολιτικοί και κυρίως να γνωρίζουν οι πολίτες που πληρώνουν και συντηρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αντιθέτως εδώ στα μέρη μας , ο Αρχηγός μιλά μόνο όταν είναι …να συγχαρεί ή να ευχαριστήσει την κυβέρνηση για τα αυτονόητα. Και υπάρχουν τους τελευταίους μήνες πολλά τέτοια περιστατικά.

Το ΄χουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές: ο Αρχηγός έχει πολύ σοβαρό ρόλο στο κράτος και δεν έχει την πολυτέλεια της σιωπής για θέματα που έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων,όταν αυτή θίγεται για οποιονδήποτε λόγο. Και στην ετοιμότητα μεγάλη σημασία έχει και το ηθικό του προσωπικού το οποίο ο κάθε Αρχηγός οφείλει να υπερασπίζεται.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να παριστάνουμε τη στρουθοκάμηλο. Αλλά τα προβλήματα διογκώνονται μέρα με την μέρα και η σιωπή πλέον δεν είναι βολική για κανέναν. Πολύ περισσότερο για τη χώρα.

Ελπίζουμε ότι σ΄ αυτή τη “δεύτερη θητεία” ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος θα καταλάβει τα αυτονόητα. Γνωρίζουμε ότι παρακολουθεί με προσοχή τον διεθνή Τύπο. Συνεπώς θα έχει διαβάσει πως οι Αρχηγοί άλλων νατοϊκών χωρών αντιδρούν όταν πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: "Κολύμπα ή πνίξου"! Για τους πεζοναύτες δεν υπάρχει δίλημμα


ΗΠΑ: Νεκρός ο πιο φημισμένος ελεύθερος σκοπευτής

 

 

ΣΧΟΛΙΑ