Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί θα υποστήριζαν μια ειρηνευτική συμφωνία

24.07.2013 | 10:13
Οι μισοί και πλέον Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστινίους στο πλαίσιο ενός δημοψηφίσματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα Χααρέτζ, το 55% των Ισραηλινών θα υποστήριζε μια ειρηνευτική συμφωνία, το 25% είναι αντίθετο και ένα 25% δήλωσε αναποφάσιστο.

Από το 55% που θα ψήφιζε υπέρ της συμφωνίας, το 39% δήλωσε ότι θα ήταν υπέρ οιασδήποτε συμφωνίας πρότεινε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ το 16% πιθανό να ενέκρινε μια τέτοια συμφωνία.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Dialog, υπό την εποπτεία του καθηγητή Καμίλ Φουκς του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 511 ερωτηθέντων.

Στη διάρκεια του έκτου κατά σειρά ταξιδιού του στην περιοχή, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία για την επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών, οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και τρία χρόνια.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρθηκε τη Δευτέρα σε μια επανάληψη των συνομιλιών "εντός των προσεχών εβδομάδων" στην Ουάσινγκτον και εξέφρασε "πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία" για τις πιθανότητες επιτυχίας της νέας αυτής διαδικασίας.

Ο Νετανιάχου επαναβεβαίωσε την Κυριακή την πρόθεσή του να θέσει προς έγκριση σε δημοψήφισμα οιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να συνάψει με τους Παλαιστινίους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ