Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας μπορούν να φτάσουν την Ευρώπη

18.03.2018 | 16:53
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορεάς φαίνεται πως συνεχίζει να εξελίσσει το πυραυλικό του πρόγραμμα. Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας προχώρησε σε μία παραδοχή που εγείρει ανησυχίες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υποδιευθυντής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND, μιλώντας σε βουλευτές της χώρας οι πύραυλοι του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορούν πλέον να φέρουν πυρηνικά όπλα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη. Η είδηση αυτή κάνει το γύρο του κόσμου χάρη σε δημοσίευμα της Bild. 

Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND,Ολε Ντίελ μιλώντας σε βουλευτές της χώρας οι πύραυλοι του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορούν πλέον να φέρουν πυρηνικά όπλα. Ο ίδιος προσέθεσε όμως πως έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη

Tις αποκαλύψεις αυτές τις  έκανε ο υποδιευθυντής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές.
Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αυτές κάνουν το γύρο του κόσμου χάρη σε δημοσίευμα της γερμανικής Bild, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Οι αποκαλύψεις για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο υποδιευθυντής της BND τους είπε ότι αυτή η εκτίμηση αποτελεί «βεβαιότητα», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Η οποία επικαλείται άτομα που μετείχαν στη συνάντηση.

Σουηδία – ΗΠΑ δείχνουν τον «σωστό δρόμο» στον Κιμ Γιονγκ Ουν


Παράλληλα, τους είπε ότι η υπηρεσία του βλέπει ως θετικό σημάδι τις συζητήσεις ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης ταξίδεψε στη Φινλανδία την Κυριακή, για συζητήσεις με πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ν. Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap. Κι αυτό εν μέσω διπλωματικών διαβουλεύσεων για πιθανή σύνοδο μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να εξελίσσει το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα, αψηφώντας τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν προσπαθείκαν να κρύψει τα σχέδιά του για την κατασκευή ενός πυραύλου ικανού να «χτυπήσει» τις ΗΠΑ. Αντίθετα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορεάς, τονίζει με κάθε αφορμή πως αποτελεί ένα απαραίτητο μέσο προστασίας ενάντια στα σχέδια που -σύμφωνα με τον ίδιο- έχουν οι ΗΠΑ για εισβολή στην Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ έχουν 28.500 στρατιώτες στην Νότια Κορέα, μια «κληρονομιά» του πολέμου της Κορέας, την δεκαετία του ’50. Οι ΗΠΑ φυσικά αρνούνται την ύπαρξη οποιουδήποτε τέτοιου πλάνου.

Με πληροφορίες από το reuters.com 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ