Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Οι στρατιωτικοί ΔΕΝ είναι πρόβατα - Μην "βαράτε νομή"!

13.06.2014 | 00:01
Διαβάζοντας το έγγραφο-παρωδία της ΓΔΟΣΥ-ΔΟΙ προς τα Γενικά Επιτελεία με το οποίο ζητούσε προτάσεις για θέματα όπως τα οδοιπορικά και το ασφαλιστικό της περιόδου 1990-92, παλιός ναύαρχος θυμήθηκε και μας μετέφερε κάτι από τα πολύ παλιά. Που όμως δείχνει με ακρίβεια τι συμβαίνει και αποδεικνύει ότι κάποιοι θεωρούν τους στρατιωτικούς …πρόβατα. Ή μάλλον άλογα.

“Βάρα νομή” είναι ο τίτλος της ιστορίας. Και ο ναύαρχος δεν την έχει ζήσει την έχει ακούσει αφού είναι παλιά. Τότε που δεν υπήρχαν τεθωρακισμένα στις ΕΔ αλλά άλογα. Σε κάποιες περιπτώσεις η μεταφορά τους με πλοία είχε περιπέτειες. Προμήθειες τελείωναν και όταν έφθανε η ώρα να φάνε άρχιζαν τα ποδοβολητά προκαλώντας πανικό σ΄ όλο το πλήρωμα. Η λύση απλή. Ο κυβερνήτης φώναζε να σαλπίσουν διανομή φαγητού . “Βάρα νομή” για τα άλογα. Άκουγαν τον ήχο και ηρεμούσαν . Αλλά …φαγητό δεν ερχόταν!

Κάπως έτσι νομίζουν κάποιοι ότι θα αντιμετωπίσουν και τις αγωνίες των στρατιωτικών. Το 500άρικο του “κοινωνικού μερίσματος” τελείωσε σε λίγα 24ωρα για όσους το πήραν. Η απόφαση του ΣτΕ περιέργως καθυστερεί. Κοντεύει να “βγει” και ο Ιούνιος. Και οι αγωνίες των στρατιωτικών είναι λογικό να εντείνονται.

Έτσι κάποιος … “βάρεσε νομή”! Το έγγραφο με το οποίο ζητούνται προτάσεις των Γενικών Επιτελειων αυτό το ρόλο παίζει. Ότι δήθεν κάτι κινείται με τα προβλήματα των στρατιωτικών. Δυστυχώς τίποτα δεν κινείται. Και ευτυχώς οι στρατιωτικοί δεν είναι ούτε πρόβατα ,ούτε …άλογα!


Διαβάστε ακόμη:

Έγγραφο - κοροϊδία για τους στρατιωτικούς! Ποιοι το εξέδωσαν τι ζητάνε από τα Γενικά Επιτελεία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ