Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι συνομιλίες για την Συρία να γίνουν χωρίς το Ιράν"

20.01.2014 | 09:51
Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας ο συνασπισμός που εκπροσωπεί τη συριακή αντιπολίτευση, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα μέσω ανάρτησης στο Twitter ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή της στη ειρηνευτική διάσκεψη αποκαλούμενη ως « Γενεύη 2» εάν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι –μουν δεν αποσύρει την πρόσκληση που απηύθυνε για συμμετοχή στο Ιράν.

«Η συριακή συμμαχία ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή της στη Γενεύη 2 εάν ο Μπαν Κι – μουν, δεν αποσύρει την πρόσκλησή του προς το Ιράν» να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης στη Συρία, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης Λουαγί Σαφί.

Η αντιπολίτευση της Συρίας αντιδρά στην συμμετοχή του Ιράν κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι είναι ο κύριος χρηματοδότης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η πρόσκληση που απηύθυνε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προς το Ιράν να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρίας στις 22 Ιανουαρίου στη Ελβετία, πρέπει να αποσυρθεί.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ουάσιγκτον θα δεχτεί τη συμμετοχή της Τεχεράνης σε αυτές τις συνομιλίες εάν και εφόσον το καθεστώς του Ιράν δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του στη συμφωνία του 2012 που υιοθέτησε μια μεταβατική κυβέρνηση για τη Συρία.

«Εάν το Ιράν δεν αποδεχτεί πλήρως και δημοσίως το ανακοινωθέν της Γενεύης, η πρόσκληση πρέπει να ακυρωθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επί μακρόν επιμένουν ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να συμμετάσχει στις συνομιλίες στην Ελβετία, στις 22 του Ιανουαρίου, μέχρι να δηλώσει την υποστήριξή του στη συμφωνία του Ιουνίου του 2012 για την πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα είναι επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Μοντρέ της Ελβετίας με στόχο να τερματισθεί ο πολύχρονος αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο ΟΗΕ κάλεσε την Ελλάδα στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ